Gazete Vatan Logo

Yine arkadan kalleşçe vurdular

Yine arkadan kalleşçe vurdular

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü Halis Böğürcü Çınar İlçesi’nde şehit olan polis memuru Mehmet Uyar ile ilgili olarak, "Bu arkadaşımız 5 yıldır orada görev yapıyor. Son derece sevilen takdir edilen ve herkesin çok sevdiği bir memur. Vatandaşlar yolda geçerken bir şey soruyorlar. Şehit polisimiz de nezaketen araçtan iniyor. Onlarla konuşuyor. O arada da kendilerini takip eden bir araçla arkadaşlarımıza yine arkadan her zaman yaptıkları gibi kalleşçe sıkıp kaçıyor" dedi.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Mehmet Uyar (30) şehit olurken Osman Çaran adlı vatandaş ise hayatını kaybetti. Olay sonrası şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar’ın cenazesinin bulunduğu Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü olay hakkında bilgi verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Halis Böğürcü bir değil iki şehitlerinin olduklarını söyledi. Müdür Böğürcü olaya ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bir tane değil iki tane şehidimiz var. Olayda yaralanan vatandaşımız da var. 3 kişi yaralanıyor birisi meslektaşımız diğerleri orada yerel iş yapan 2 vatandaşımız. Vatandaşlardan biri şehit oldu, diğerinin hayati tehlikesi devam ediyor. Arkadaşlarımız akşam göreve çıkıyorlar. Zaten Çınar’da herkes birbirini tanıyor. Bu arkadaşımız da 5 yıldır orada görev yapıyor. Son derece sevilen takdir edilen ve herkesin çok sevdiği bir memur. Vatandaşlar yolda geçerken bir şey soruyorlar. Şehit polisimiz de nezaketen araçtan iniyor. Onlarla konuşuyor. O arada da kendilerini takip eden bir araçla arkadaşlarımıza yine arkadan her zaman yaptıkları gibi kalleşçe sıkıp kaçıyor. 22 tane kalaşnikof boş kovan mermisi var. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ama şuna inanıyoruz ki hiçbir şey bizi bu vatanı savunmaktan alıkoyamayacak. Şu an için yakalanma yok. Operasyonlar devam ediyor."

YOL KESMEK İSTEYENLERE MÜDAHALE EDİLDİ

Öte yandan merkez Sur İlçesi’nde yol kapatmak isteyen silahlı gruba müdahale eden polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını belirten Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Aynı şey il merkezinde Sur İlçesi’nde yol kapatmak istediler. Arkadaşlarımıza uzun namlulu silahlarla yine ateş ettiler. Ve özel harekat polisimiz de birini bacağından yaralayarak yakaladı. Yanında da iki tanede arkadaşı var. Onların da tahkikatı devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı