Gazete Vatan Logo

Yılmazer: Biz fişlemeci milletiz

Hrant Dink suikastıyla ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dün duruşmada savunmasının 3. gününe giren dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, kendisinin FETÖ ile ilgili bir tane delil olmadığını savundu

Yılmazer: Biz fişlemeci milletiz

Kendisiyle ilgili cemaatçi olduğu iddialarına ilişkin ilk kez Veli Küçük’ün 2008’de Ergenekon operasyonda alınmasından sonra ortaya çıktığını söyleyen Yılmazer, “Operasyonlardan sonra bir dergi 57 kişilik bir liste yayınladı. O listede ismim yer aldı. Şikayet ettim. Soruşturma başlatıldı. Emniyet ‘bizde böyle resmi bir evrak yok’ dedi. Dergi bu sahte evrakı kendisi hazırladı” dedi.

Cemaat ayrıştı

O dönemlerde cemaatin kendi içinde ayrıştığını söyleyen Yılmazer, “Geçmişte cemaatin önde gelen isimlerinden Hanefi Avcı, Sabri Uzun ile Kemalettin Özdemir kendi içinde ayrıştı. Geçmişin önde gelen isimleri kendi içinde ayrışıp bugün başkalarına cemaatçi suçlaması yapıyor” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin kırılma noktası olduğunu söyleyen Yılmazer, “Ardından on binlerce kişi tutuklandı. Ama Batı öyle demiyor. ‘Binlerce insan tutuklandı. Nasıl tespit ettiniz bu kadar delili?’ diyor. Çünkü Türk usulü bir delil toplama var. Biz fişlemeci milletiz. Biz derin devlet anlayışına sahibiz. Herkesin zamanı gelince kullanılacak bir fişi vardır. Kimi sevmiyorsak içine doldurur toptan kurtuluruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güler tanık olacak

Mahkeme aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı, Emin Arslan, Bülent Köksal, Recep Güven, Selim Kutkan ile gazeteci Nedim Şener’in de olduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenmesi kararlaştırıldı. Duruşma 6 Şubat’a ertelendi.