Gazete Vatan Logo

Yılmaz’ı öldüren polise 10 yıl hapis

Sarıyer‘de çıkan olaylarda polisin açtığı ateşle hayatını kaybeden Yılmaz Öztürk’ün ölümüne ilişkin mahkeme kararı açıklandı. Polis Y.H. “Ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralama” suçundan 10 yıl hapis cezası aldı

Yılmaz’ı öldüren polise 10 yıl hapis

Sarıyer, Armutlu’daki Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi’ne yönelik bombalı saldırı gerçekleştirdiği iddiasıyla polisler tarafından vurulan 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk’ün ölümüne ilişkin görülen davada mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık polis memuru Y.H., Yılmaz Öztürk’ün annesi şikayetçi Gülnaz Öztürk, babası Hüseyin Öztürk ve taraf avukatları katıldı. Baba Hüseyin Öztürk söz alarak, “20 yaşında oğlumu kaybettim. Oğlumun ne bir örgütle ne de bir siyasi bir şeyle bağlantısı yoktur. Karşınızda oturan katilin ömür boyu ceza almasını ve tutuklanmasını istiyorum” dedi.

‘Yanıyorum, müebbet alsın’

Anne Gülnaz Öztürk, “Ben oğlumdan ayrılalı 1,5 yıl oldu, yanıyorum. Aynı acıyı onunda yaşamasını istiyorum. Müebbet hapse çarptırılsın” dedi. Sanık Y.H. ise son sözünde, “27 yaşındayım. Hiçbir polis memuru belinden silahı çıkarıp kasten kimseye ateş etmez. Kimseyi kasten öldürmek istemedim. Benim de bütün hayatım altüst oldu” dedi. Mahkeme kararında sanık Y.H.’nin “Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama” suçunu işlediğini belirterek 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alan mahkeme cezayı 10 yıla düşürdü. Mahkeme sanık hakkındaki tutuklama talebinin ise reddine karar verdi.

Haberin Devamı