Gazete Vatan Logo

Yıldızlı semalardaki "neşe" ne güzel şey!

Çoğumuzda bir heyecan, bir merak... Acaba yeni yıl neler getirecek, neler getirmesini bekliyoruz, neler getirmesini diliyoruz?

Çoğumuzda bir heyecan, bir merak... Acaba yeni yıl neler getirecek, neler getirmesini bekliyoruz, neler getirmesini diliyoruz?

Yeni yılın basit bir takvim cilvesi olmaktan çıkıp elle tutulur, gözle görülür bir zaman dilimi olması, hatta içinde derin gizemler barındırması için bin türlü yol deneniyor. Belki insanın ebedi "çocukluğu" nun bir tezahürüdür.

Belki biraz da GELECEK denen skandal gerçeğin karşısındaki insana özgü çaresizliğimizdendir bu telaş...

***

Neyse, ben her yıl bu tarihlerde yaptığım gibi birlikte eğlenmeye, eğlenirken düşünmeye çağırıyorum sizleri.

Nasıl mı?

Zodyak semalarında uçup yeni yılın falını tutarak!

Astroloji bildiğimden, astrolojiye inandığımdan filan değil, astrolojinin dilini kullanmayı çok "eğlenceli" bulduğumdan...

Hani maksat hareket olsun, kabilinden...

Yani... Öyle diyelim.

Koç
Hangi yıl heyheyleriniz üstünüzde olmadı ki! 2005'te durulacak, sakinleşecek, gerginliğinizi atacaksınız desem, inanır mısınız? Yine de korkmayın; 2005 muhteşem Koç Van Gogh'un pire için kulak kestiği türden bir yıl olmayacak...

Astrologlar sonbaharda "kalplerinin sesini dinleyen Koçların doğru yolu bulacaklarını" söylüyor. Bu kadar gürültülü bir dünyada kalbin sesini duymak zor ve her Koç'un kendine göre bir "doğru"su var. Şimdi nasıl inanayım ben Astrologlara!..

Boğa
Sabrın sonu selamet miydi? Sabırlarıyla ünlü Boğalar 2003'te bunu "hayır, sabrın sonu delirmek" diye yanıtlamışlardı. 2004'te tam "sabreden derviş muradına ermiş" kıvamına gelmişlerdi ki, işler yine karıştı! 2005'te kafalarını sabırmış, muratmış gibi şeylere takmadan, durmaksızın çalışacaklar. Bütün Boğalar Marx olsa bu kadar çalışmayla Kapital yazılır; Lenin olsa, devrim yapılırdı. Ama nerdee? Boğaların çoğu ya bildiğimiz kapitalin peşindedirler ya da bir hamakta güneşlenmenin hayalini kuruyorlardır.

İkizler
Yaz aylarına kadar aşk meşk yokmuş, kariyer konulan daha ön planda olacakmış... Haydi canım! ikizlerin o fıkırdak ve kırılgan örneği Marilyn Monroe yaşasaydı, bu tahmine nasıl da güler geçerdi! ikizler gönül oyunlarına girmeden bu kadar uzun süre bekleyebilirler mi? Bence 2005'te İkizler'in ne yapacağı önemli değil. Asıl önemli olan, hayatında İkizler'e yer açanların yeni yılın sonunda ne halde olacağı!..

Yengeç
"Ay'a göre huyunu suyunu değiştirdiği" söylenir. Ama siz hiç kafasını kaldırıp "Ay hallerine" bakan bir Yengeç tanıdınız mı? Belki bir tek Türkan Şoray, bir de Lady Diana... O, çoğu zaman önüne bakarak ve doğası icabı "gerisin geriye" ilerler... 2005, Yengeçler için iş ve aşkta değişiklikler yılıymış. Yalnız bu değişiklik birisinin gelip kıskaçlarını ağır ağır hareket ettirerek etrafı kolaçan eden Yengec'i "devirmemesi" koşuluyla gerçekleşir.

Aslan
Aslan hayat doludur, tabii yüksek bir kayadan etrafa bakmasına ve hava atmasına izin verildiği sürece... 2005'te hastalıklardan, gerginliklerden söz ediliyor ama aldırmayın! Yıldızlarmış, astrolojik tahminlermiş, hiçbiri Aslan'ın kılına halel getiremez! Fidel Castro nasıl direniyor görmüyor musunuz? Zaten her şey güneşe çıkıncaya kadar. Haziranda olumsuzluklar gidiyormuş. E, Aslan güneşi, güneş Aslanı sever.

Başak
Ben ne zaman Başaklarla ilgili "bu yıl üzüntüler bitecek, huzur gelecek" türünden şeyler görüp okusam, gülerim. Olmaz çünkü. Olacağı varsa bile, bizzat Başak izin vermez. Başak zordur, huzursuzdur, gözyaşları yağmurdur... Şimdi ne diyeyim size? Savaş ve Barış'ı ancak yedi kere temize çektikten sonra "tamam" diyebilen Tolstoy'un sakıngan, kuruntulu ve melankolik burçdaşları parlak geçecek bir yıla inanırlar mıydı?

Terazi
Jüpiter 1 Kasım'a kadar burcunuzda kalacağından 2005'te üstesinden gelemeyceğiniz hiçbir şey yokmuş. Parasızlık ve aşksızlık hariç tabii. Çünkü Terazi bu kırılganlık, bu "efendilik"le iş konusunda girişken, aşk konusunda atılgan olmakta çok zorlanır. Tabii erkek terazilerin Michael Douglas, kadın terazilerin Sylvia Kristel olma ihtimali her zaman var. O başka!

Akrep
Nisandaki "tutulma"yı ve yaratacağı gerilimi bir yana bırakırsak 2005 Akrepler'e mutlu günler getirecekmiş... Bu kariyerist; hep yönetmeyi seven, kendine hayran, kahraman ve paranoyak "yaratığın" mutluluğu ne anlama gelir?.. Bazı Akrepler de kendileri hakkında radikal bir karar vermek zorunda kalacaklarmış: S. Demire! olmak mı, Albert Camus olmak mı? Billur Kalkavan olmak mı, Nazlı Ilıcak olmak mı?

Yay
Her yıla "bu yıl evimle uğraşacağım" diye başlarlar ama bakarsınız ki bir türlü sonu gelmeyen dünya seyahatlerine çıkmışlar. Bu yıl da yerlerinde oturmayacaklarmış... Ayrıca 2005, Yayların işte kazanıp aşkta kaybetme yılıymış. Normal. Yay kaderidir. Churchill savaştan galip, seçimden mağlup çıkmıştı. Ama bir nokta çok olumlu: Yeni yılda zaten güçlü mizah duygunuz daha da gelişecekmiş.

Oğlak
Aslında bal gibi keçisiniz.. Uyurken bile inatçı ve "uyanıklardansınız ve migreniniz var. Ama 2005'te, hele hazirandaki dolunayda bütün savunma kalkanlarınızı indirip "kendinizi aşacak'mışsınız. Sonrası iyi mi, kötü mü? İşte o sırada Oğlak diz çökerse kötü, diz çöktürürse iyi. (Oğlaklar'ın zayıf noktası dizleridir.)

Kova
Nerdee o eski vosvos kaplumbağaların cazibesi? Hippilerin hatıraları da artık silindi silinecek!.. E, onlarsız bir dünyanın Kovalara sıcak ve huzurlu gelmesi imkânsız tabii! O yüzden astrologların şu tahminlerine hiç şaşırmıyorum: 2005 yazında eğlenmeyecek, çalışacaklarmış; 2005 sonbaharında yalnızlıktan çekeceklermiş... Bir dakika ama! Bütün Kovalar'da Mozart ruhu vardır, en ciddi müziğe bile neşe katmadan yapamazlar.

Balık
Bulanık suların ünlü Balığı yönetmen-yazar P.P Pasolini "kısmeti kapalı olanların gülünçlüklerinden ve güzellikleri'nden söz etmişti. Balıkların kısmeti açıktır ama onlar da hem güzel hem de gülünçtürler. Aynı zamanda cinsiyetleri ne olursa olsun, kadınsı ve biraz esrarengizdirler. Balıklar için 2005 pek yeni bir yıl sayılmayacakmış. Demek ki, onları "sudan çıkmış" görmeyi arzulayan Akrepler daha çoook bekleyecekler...

Herkese sağlıklı, sevgiyle dolu, gönlünce bir yıl diliyorum.

Haberin Devamı