Gazete Vatan Logo

Yıldız Holding’de yeniden yapılanma

Yıldız Holding’in gıda dışı tüm yatırımları Cahit Paksoy’a emanet

Ülker markasını bünyesinde barındıran Yıldız Holding’de yeniden yapılanma paralelinde gıda dışı yatırımlar, Yıldız Ambalaj ve Yıldız Bilişim Grupları’na başkanlık eden Cahit Paksoy’a bağlandı



YIldIz Holding, gıda dışındaki tüm yatırımlarını Cahit Paksoy’un başkanlığında topladı. Yıldız Holding’den yapılan açıklamada, bugüne kadar Yıldız Ambalaj ve Yıldız Bilişim Grupları’na başkanlık eden Paksoy’un, bu 2 sektörün yanı sıra Yıldız Holding’in gayrimenkul yatırımlarını da yöneteceği belirtildi. Açıklamada, stratejik önem verdiği iş kollarındaki şirketlerini 2007 yılında grup bünyesinde toplayan Yıldız Holding’in, şimdi de tüm gıda dışı işlerini Cahit Paksoy başkanlığında toplayarak hedef büyüttüğü ifade edildi.

Yeniden yapılanmayla birlikte, grubun ambalaj ve bilişimden sonra gayrimenkul alanındaki yatırımlarının da Cahit Paksoy’a bağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

14 şirket yönetecek

“Paksoy, böylece Yıldız Holding’in üç büyük sektördeki yatırımlarını birden yönetecek. Denizcilik, lojistik, yönetim danışmanlığı, IT ve telekom sektörlerinde Türkiye ve ABD’de 20 yılı aşkın süreyle üst düzey yöneticilik deneyiminin ardından 2005 yılı sonunda Yıldız Holding bünyesine katılan Cahit Paksoy’un, gayrimenkul yatırımlarını da yönetmeye başlamasıyla birlikte kendisine bağlı şirket sayısı 14’e çıktı. Cahit Paksoy’un 2005 yılı sonunda başkanlığını üstlendiği Yıldız Ambalaj Grubu, bu süreçte grup bünyesindeki Tire Kutsan ile Avrupa ambalaj devi Mondiarasında stratejik bir işbirliği gerçekleştirdi. Ardından Alcan Packaging’in şirketi Rotopaş’ı grup bünyesine kattı. Ambalaj Grubu, Cahit Paksoy’un başkanlığında cirosunu yüzde 20, istihdamını yüzde 5 artırdı. Yıldız Holding, halen ambalaj sektöründe BEP Hologram, Rotopaş, Farmamak, Polinas ve Duran Doğanile faaliyet gösteriyor.”

Bilişim grubu Paksoy ile % 100 büyüdü

CAHİT Paksoy yeniden yapılanma paralelinde Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Sağlam İnşaat A.Ş, Merkür İnşaat A.Ş, Beta Turizm Marina ve Çekek İşletmeciliği A.Ş ve MTR Turizm Yatırımları A.Ş’nin bulunduğu Yıldız Holding gayrimenkul yatırımlarının başkanlığına getirildi.

Yıldız Holding’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Yıldız Bilişim Grubu başkanlığını da 2007 yılı sonunda üstlenen Cahit Paksoy’un, bu sektördeki 14 grup şirketini, donanım - sistem entegrasyonu, yazılım, telekom ve teknoloji tedarikçisi 4 ana şirket altında yeniden yapılandırdığı ve grubun, geçen yılı yüzde 100’e yakın büyüme ile kapattığı ifade edildi.

Haberin Devamı