Gazete Vatan Logo

Yıldırım ve Bahçeli, Erdoğan'ın adaylık başvurusunu yaptı

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu YSK'ya birlikte yaptı. Başvuru sonrası konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Daha istikrarlı yönetim sistemi için çıktığımız bu yolda bir adımı hayırlısıyla atmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım ve Bahçeli,  Erdoğan'ın adaylık başvurusunu yaptı

Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) bugün iki önemli isim ziyaret edecek. Başbakan Binali Yıldırım ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu yapmak için YSK'ya geldi. İki lider Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ya birlikte başvurdu.

YILDIRIM: TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ
Başbakan Yıldırım başvuru sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Daha istikrarlı yönetim sistemi için çıktığımız bu yolda bir adımı hayırlısıyla atmış bulunuyoruz. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanımız Erdoğan için başvuruyu biraz önce yaptık. Biz bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir, bizim ittifakımız aziz milletimizdir. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı ruhu vardır. Adayımızı belirlerken sadece Türkiye'nin aydınlık geleceği ve milletimiz refahı söz konusu olmuştur. Biz topyekün Türkiye'nin kazanmasını esas alıyoruz."
İNCE'NİN ADAYLIĞINA YORUM: HAYIRLI OLSUN
CHP'nin cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Hayırlı olsun. Bütün adaylar kendi projelerini antalacak meydanlarda. Milletimiz herkesi dinleyecek. Sonunda millet için en doğru kararı verecektir" dedi.
YSK'ye önce MHP Genel Başkanı Bahçeli, ardından da Başbakan Yıldırım geldi. Yıldırım ve Bahçeli'yi, YSK'ye gelişlerinde, Seçim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Murat Özeren, Özel Kalem Müdürü Halit Filiz, AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, MHP'nin YSK temsilcisi Türker Ercan kapıda, YSK Başkanı Sadi Güven de bina içinde karşıladı.
Cumhur İttifakI'na ilişkin protokolün ise saat 14.30'da YSK'ye sunulacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

İki parti ittifak kurma kararıyla 'Cumhur İttifakı'nı oluşturdu ve MHP aday çıkarmayarak Erdoğan'ı destekledi. Diğer yandan, Büyük Birlik Partisi (BBP) de AK Parti listelerinden göstereceği adayla seçimde yer alacak.

Haberin Devamı

YSK Başkanı Sadi Güven sabah saatlerinde basın mensuplarıyla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

YSK çevresinde yoğun güvenlik önlemleri

YSK'da ayrıca yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri YSK'nın bulunduğu Mithatpaşa Caddesi'ni araç trafiğine kapattı. Vatandaşlar ve basın mensupları için polis bariyerleriyle güvenli alan oluşturuldu. K-9 polis köpekleri de bomba araması yaptı. Başkent Ankara'da 4-9 Mayıs tarihleri arasında cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçmenler tarafından bağlı oldukları il/ilçe seçim kurulunda teklifte bulunulmaya başlanacağından, Strasburg Caddesi’ndeki İl Seçim Kurulunda alınan güvenlik önlemleri kapsamında; 3 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 21.00’den 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 23.00’e kadar Strasburg Caddesi’nden Atatürk Bulvarı’na çıkan yan varyant (İl Seçim Kurulu binası önü yan yol) tek yönlü olarak araç trafiğine kapatılacak.