Gazete Vatan Logo

Yıldırım’ın EKK ve YPK vekaletleri Başbakan Yardımcısı Şimşek’te

Yıldırım’ın EKK ve YPK vekaletleri Başbakan Yardımcısı Şimşek’te

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ve Yüksek Planlama Kurulu (YPK) başkanlıklarını Başbakan Binali Yıldırım yürütecek. Başbakan’ın bulunmadığı toplantılarda EKK ve YPK’ya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlık edecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Başbakanlık genelgesine göre, EKK üyeleri Başbakan yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Ekonomi Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı, Kalkınma Bakanı ile Maliye Bakanı’ndan oluşturuldu.

Yıldırım başkanlığındaki YPK’nın üyeleri ise Başbakan yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Kalkınma Bakanı, Maliye Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’ndan oluşuyor.

Başbakan Yılıdırım’ın başkanlığındaki, Canikli ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Kalkınma Bakanı, Kültür ve Turizm bakanı, Maliye Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’ndan oluşan Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’na da Canikli vekalet edecek.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım’ın başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Maliye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme

bakanlarından oluşturuldu.

Savunma Sanayii Yüksek Koordinasyon Kurulu da Başbakan Yıldırım başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Dışişleri, Maliye ve Milli Savunma bakanlarından kuruldu.

Başbakanlık genelgesine göre, Başbakan Yardımcısı Şimşek başkanlığındaki Para-Kredi Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ile Maliye Bakanı’ndan oluşuyor.

Başkan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin başkanlık edeceği Reformların Koordinasyonu ve Yatırımların İzlenmesi Kurulu’nın üyeleri de Adalet, Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ekonomi, İçişleri, Kalkınma ve Maliye bakanları olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Danışma Kurulu da, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş başkanlığında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Dışişleri, Kültür ve Turizm ve Milli Eğitim bakanlarından oluşturuldu.