Gazete Vatan Logo

Yıldırım'dan "Londra saldırısı" açıklaması

Başbakan Yıldırım, Londra'da parlamento önünde yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Yıldırım'dan "Londra saldırısı" açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Londra'da parlamento önünde yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "Terör herkesin başının belasıdır. Terörü sadece Müslüman ülkelerle zikretmek yapılan en büyük yanlıştır. Terör küresel bir felakettir, insanlığın başının belasıdır" dedi.

AB BAKANI ÇELİK'TEN TEPKİ

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, "İngiltere'de gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan'a, Türkiye'nin dayanışma mesajını ilettiğini belirten Çelik, "Terör tüm ülkeler için tehdittir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmadan topyekun mücadele verilmelidir." ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımla Londra'da yaşanan saldırıyı kınadı. Çavuşoğlu, "Londra’da Parlamento’nun bulunduğu Westminster bölgesinde meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz.Benzer saldırılara birçok kez maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, Birleşik Krallık ve Birleşik Krallık halkının acısını paylaşmaktadır" açıklamasını yaptı. Çavuşoğlu açıklamasını İngilizce olarak da yayınladı.

Haberin Devamı