Gazete Vatan Logo

Erdoğan Esenboğa'ya açılan caminin adını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenboğa Havalimanı Camii'nin ibadete açılış töreninde konuştu. Erdoğan açılan camiinin adının Yıldırım Beyazıt Camii olarak verildiğini söyledi.

Erdoğan Esenboğa'ya açılan caminin adını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'na yapılan caminin açılış töreninde bir konuşma yaptı. Erdoğan, caminin isminin Yıldırım Beyazıt olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şöyle konuştu: Bu camimimiz inşallah peyzaj düzenlemesiyle geniş bir ağaçlandırma kapasitesine sahip. Şu toprak mahallin de en kısa zamanda çimlendireceği noktasında mutabık kaldık. Burası yemyeşil bir alan haline gelecek, belki de piknik alanı haline gelebilir. Ben Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin bir sentezini burada gördüm. Geçen geldim gezdim. Modern mimarinin de burada gözardı edilmediğine bizzat şahit oldum. Bu önemli bir sentez.

DÜNÜ DÜNDE BIRAKMAK YANLIŞ BUGÜNE TAŞIMALIYIZ

Dünü dünde bırakmak yanlıştır, onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemlidir. Gelecek nesillere bunlar sinyaldir. Madde olmuş, mana olmamış, bunun hiçbir anlamı yoktur. Madde ile manayı bir arada inşa edersek gelecek nesiller çok daha güçlü olacaktır.

CAMİMİZİN İSMİ YILDIRIM BEYAZIT OLACAK

Haberin Devamı

Camimizin adı meselesi. Hocamla istişarede bulunduk. Hocam dedi ki, "Biz bu caminin adını ecdadımızdan esinlenmek üzere Yıldırım Beyazıt Camii koyalım dedik. İnşallah Yıldırım Beyazıt'la anılan bir cami olacak. Hayırlı olsun diyelim.