Gazete Vatan Logo

Yıldırım: İTO’yu cemaatlerden kurtarmaya çalıştım, olmadı

İTO seçimlerinde Meclis’e seçilemeyen eski Başkan Mehmet Yıldırım, başkanlık hevesiyle seçimlere girmediğini, sadece kendisinden destek isteyen arkadaşlarına ağabeylik yaptığını söyledi. Yıldırım, “Benim zaten başkan olma derdim yoktu. 22 yıl meclis üyeliği, 12 yıl başkanlık yapmışım. Ben sadece arkadaşlarıma ağabeylik yaptım ve Türk özel sektörünün en önemli kurumlarından biri olan İTO’nun bazı cemaat ve derneklerden kurtarılması için çalıştım. Ancak olmadı. Türk özel sektörü İTO’ya sahip çıkmadı. O yüzden mağlup olan ben değilim Türk özel sektörü diyorum” değerlendirmesini yaptı.

İTO’daki yeni oluşumu da değerlendiren Yıldırım, yeni mecliste ancak 50-60 kadar üyenin Murat Yalçıntaş’a muhalif olabileceğini ancak bunun da etkin olamayacağını söyledi.

İbrahim Çağlar’ın başkan adaylığıyla ilgili iddiaları yorumlayan Yıldırım, bu tabloyla Çağlar’ın da başarılı olmasının zor olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Meclis dengeli oluşsaydı o zaman Çağlar ile etkili bir işbirliği yapabilirdik. Şu anda ona destek olabilecek bir taban yok” dedi.


ÇDLG: Liste yapmayız


Yıldırım’ın ağabeylik ettiğini söylediği Çağdaş Demokrat Liberal İşadamları Grubu (ÇDLG) Yürütme Kurulu Üyesi Nurettin Taşpınar ise, seçimleri kaybetmediklerini söyledi. Seçimlerde ağır yenilgi aldıkları meslek komitelerinin bulunduğunu kabul eden Taşpınar, “Ancak erozyona uğrattığımız yerler de var. Eğer üyelerin yüzde 50’sinin üzerinde oyunu alsaydık liste çıkardırdık. Şu anda meclis üyelerinin yüzde 35’inde bizim arkadaşlar var. Yani 257 üyenin 70’i arkadaşımız. Bu yüzden nezaketen liste yapmayı düşünmüyoruz. Ancak daha önce bizimle olmayan şimdi bizimle beraber çalışan arkadaşlara destek olabilir” diye konuştu.

İSO’da Cihan Kamer Altınbaş’a yenildi

İSTANBUL Sanayi Odası seçimleri, son günlerde Başbakan’ın çocuklarıyla ortaklığı yüzünden sıkıntılı günler yaşayan Atasay’ın patronu Cihan Kamer’i üzdü. Kamer, mücevherat ve bijuteri meslek komitesinde Altınbaş’ın sahibi İmam Altınbaş’ın başını çektiği Birlik Çalışma Grubu’yla rekabet etti ama kazanan taraf Altınbaş oldu. Altınbaş’ın grubu Birlik Çalışma Grubu, 62’ye karşı 32 oyla Kamer’in Yenilikçiler Grubu’nu yendi.

Haberin Devamı