Gazete Vatan Logo

Yılda 25 bin asansörle Almanya’yı solladık

Thyssenkrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Şarlı, Türkiye’de yılda 25 bin asansör ve yürüyen merdiven satıldığını belirterek, “Bu rakam Almanya’da 15 binden, İspanya’da 10 binden az” dedi

Yılda 25 bin asansörle Almanya’yı solladık

THYSSENKRUPP Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Türkiye’de yılda 25 bin asansör ve yürüyen merdiven satıldığını, Almanya ve İspanya’nın bu rakamın çok gerisinde kaldığını söyledi. Şarlı, “Yıllık bazda toplam satış rakamlarının Almanya’da 15 binden, İspanya’da 10 binden az olduğu göz önünde bulundurulursa, Türkiye’nin ne denli önemli bir pazar olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Şu an yaklaşık 500 yerel şirket, Türkiye’de pazarın yüzde 60’ını elinde bulunduruyor. Yabancı markaların payı yüzde 40 seviyesinde” diye konuştu.

Hedeflerinin liderlik olduğunu söyleyen Şarlı, “2015 yılının ikinci yarısından itibaren merkez ülke olarak konumlandırılan Türkiye’de, inşaat sektörünün gelişimi ile birlikte büyümemizi sürdürüyoruz. Bu ivmemizi korumayı ve pazar lideri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de büyümelerini destekleyecek alanlar arasında metro gibi ulaşım platformlarının da yer aldığını vurgulayan Şarlı, “Şirketimizin son olarak Barselona metrosunun yeni istasyonlarında kullanıma sunduğu 128 yürüyen merdiven ve 52 asansör, her yıl 30 milyon kişiyi taşıyacak. Benzer projeleri Türkiye’de de gerçekleştirebilecek güçteyiz” dedi. Şarlı’nın hem dikey hem de yatay olarak hareket edebilen MULTI adlı asansör sistemini geliştirdiklerini de söyledi.

Haberin Devamı