Gazete Vatan Logo

Yılbaşının İngilizcesi

Buraların yabancısıydım ve kesinlikle bela aramıyordum. Sadece midemin isyanını bastıracak iyi bir yemek ve boğazımdaki tozu alacak sıkı bir içkiye ihtiyacım vardı. Kentin saygıdeğer salonlarından birinin kapısından girdiğimde müşteriler, konuşmayı bırakıp şüpheyle beni süzdü. Bense üstümdeki bakışlara aldırmaksızın bara doğru yürüdüm...

Notting Hill Pub & Restaurant... Adından barına herşey İngiliz markası ama içerideki kocaman barı, ahşap sandalyeleri ve tavandan sallanan avizesine kadar ilk bakışta Amerikan kovboy filmlerinden fırlamış "saloon" kokusu taşıyor. Aslında Ataköy Galleria'daki bu mekâna, eski ve yeni kıtaların tarzlarının hoş bir bileşimi hakim. Masif el oyması sütun başlarıyla bar bölümü, ünlü bar üreticisi Andy Thornton firmasının elinden çıkma. Türkiye'ye üç parça halinde getirilip firmanın İngiliz mimarlarının gözetiminde yerine oturtulmuş. Ayrıca sandalye, masa, sehpa ve diğer dekorasyon malzemeleri de İngiltere'de sipariş üzerine yapılmış. Mekâna dağılmış bisiklet, avize, yazar kaşa, tartı gibi antika dekorasyon malzemeleri de yine adadan toplanmış. Ama sıcakta ilaç niyetine, tavanda tembel tembel dönüp havayı tatlı bir şekilde hareket ettiren pervaneler ve yanmaz halılar Amerikan malı.

Notting Hill yemek tercihini de iki kıtadan, Güney Amerika'dan Meksika, Avrupa'dan İtalyan mutfaklarından yana kullanmış. Meksika yöresi için özel danışman ve uzman aşçı gözetiminde çalışılıyor ve personel bu konuda eğitim görüyor. Tüm ekipmanın Amerika'dan getirildiği mutfakta İtalyan yemekleri de bir uzman şefin denetiminde hazırlanıyor. Sunumları kadar tatları da akıl çelen salatalar, ana yemekler ve pizzaların yanı sıra geniş içki menüsünde dünya şaraplarının da özel bir yeri var.

Notting Hill'in keyifli atmosferinde midesini kaliteli içkilerle doldurup mutlu edenlerin sohbetlerine, ağırlıklı olarak İngiliz müziği eşlik ediyor. Ama ortama hakim olan o "dünya karması" havasını destekleyen dünya müziklerini de asla unutmamışlar.

Yeni yıl için 2 seçenek
Yılbaşı gecesi Notting Hill'de durum bir miktar değişecek. Bu keyifli atmosfer yerini, çılgın bir eğlenceye bırakacak. Taner Live Performance, Grup Cover ve DJ Öner & Önder eğlencenin müzik bölümünden sorumlu. Onlar sorumluluk sahibi çocuklar; yani sıkılmak imkansız. Ama kalbine giden yol midesinden geçenler için de bir program hazırlanmış. Meze tabağında şarküteri malzemelerinin en Avrupaisi'nden (rokfor, dana rozbif, somon füme gibi) en yerlisine (haydari, Antep ezme, kısır, patlıcan salatası gibi) geniş bir liste mevcut. Yabani mantar gevrek börek kombinasyonu, sıcak başlangıç için düşünülmüş. Tulum peyniri, ceviz ve nar ekşisinin eşlik ettiği mevsim salatayı da ana yemek statüsündeki ızgara dana sırtı takip ediyor.

Şimdi sıkı durun, meyveler ve karamel sosla mükemmel hale getirilmiş çikolatalı bom special ile yemeği noktalandıracaksınız! Ama gece orada bitmeyecek; yerli ve yabancı içkiler limitsiz tüketilecek.

Bütün bunlar için de kişi başına 150 milyon TL ödenecek. "Karnım tok ama yılbaşı gecesi içkiye ve eğlenceye doymam" diyenler için de yalnızca limitsiz içkiyle bir seçenek hazırlanmış ve fiyat olarak da 90 milyon TL belirlenmiş.

Şimdi size düşen bu iki seçenekten birinde karar kılıp rezervasyon yaptırmak. Adres: Galleria Alışveriş Merkezi No: 387 Sahil Yolu Ataköy
© (0212) 661 99 00

Haberin Devamı