Gazete Vatan Logo

Yılbaşını sokakta karşılamak isteyenlere

Champs Elysees, Times veya Trafalgar Meydanı'nda yapılan yeni yıl kutlamalarına katılmak istiyorsunuz. Fakat, İstanbul'daki sokak partileri de Paris, New York veya Londra'yı aratmıyor. İşte soğuk havadaki içinizi ısıtacak partiler

Nişantaşı
Şişli Belediyesi'nin ilkini 2002'de gerçekleştirdiği Nişantaşı yılbaşı etkinlikleri her sene biraz daha renkleniyor. Atiye Sokak, Milli Reasürans Çarşısı ve Karakol Sokak, özel yılbaşı ağaçlarıyla çoktan süslendi, şimdi sıra partide... Bu akşam Abdi İpekçi Caddesi'nin trafiğe kapatılması ile 19.00'da başlayacak "2005 Doritos Yılbaşı Partisi", 2005'in ilk saatlerine kadar sürecek. Abdi İpekçi ve Teşvikiye Caddesi üzerinde yer alan ağaçların süslenmesi, ışıklandırılması ve özel tasarım yılbaşı çamlarının yerleştirilmesiyle hayli renkli bir hal alan Nişantaşı'nda DJ, perküsyon ekibi, klarnet ve dansçılardan oluşan "Doritos Party Team" ekibinin performansı yeni yıl coşkusunu ve heyecanını en üst noktaya çıkaracak. Ayrıca Latin ve Küba grubu "Ariana" da şarkıları ve dansları ile geceye renk katacak. Yeni yıl partisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile İstanbullular'ın saat 24.00'te geri sayımda bulunarak 2005'i birlikte karşılamalarının ardından sabaha kadar devam edecek. Aralarında Grissini, Leea, Niş, Kırıntı ve MidPoint'in de bulunduğu mekanların caddeye bakan kısımlarına bar kurulacak. Bu sokak barlarından herkes içki satın alabilecek. Geç saatlerde karnı acıkanlar için de caddenin farklı noktalarında stantlar olacak. Sucuk, sosis ve sandviç satan stantların yanında ki diğer restoranlardan atıştırmalık yiyecek satışı gece boyunca devam edecek. Eğer Abdi İpekçi'deki partiye katılmayı düşünüyorsanız aynı zamanda dünyadaki yılbaşı kutlamalarım barkovizyondan da izleyebileceksiniz.

Bu seneki partiye 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Taksim
Bu yıl da yılbaşı gecesi İstanbul'un kalbinin atacağı noktalardan birisi de Taksim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı gecesi için Taksim'de çeşitli etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler 16.00'da çocuk korosunun konseri ile başlayacak. Programın akışında çeşitii radyoların DJ'leri canlı performansları ile İstanbullularla buluşacak. 20.00'de Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ve Hüsnü Şenlendirici, müzik ziyafeti sunacak. 21.30'da ise Kenan Doğulu, sevenleriyle buluşarak bir saat boyunca en güzel şarkılarını seslendirecek. Sertap Erener'in İstanbullularla buluşma saati ise 22.30 Erener de, bir saatlik konserinin ardından saat 23.30'da yerini Kıraç'a bırakacak. Saatler gece yarısını gösterdiğinde meydanı dolduranlar havai fişeklerin eşliğinde 2004'e veda edip, 2005'e merhaba diyecek. Yeni yılın ilk saatlerinde Kıraç, konserinin ikinci bölümü için yine sahnede olacak. Taksim Meydam'nın dört bir yanında çeşitli müzik grupları da, İstanbullular'a mini dinletiler sunacak. The Marmara Oteli'nin yanında 20 kişilik koro, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın yanında 5 kişilik Bakır Sazlar Grubu, Talimhane'de 4'lü Yaylı Sazlar Grubu, Taksim Metro İstasyonu girişinde de 3'lü Yaylı Sazlı Grubu, İstanbullular'a müzik ziyafeti çekecek.

Kadıköy
KadıköyBelediyesi bu yıl 3 ayrı noktada yılbaşı eğlencesi düzenliyor. 2005 yılına konserler, şovlar, yarışmalar ve havai fişek gösterileri ile girmek isteyenler Kadıköy'de buluşacak. Başta Bağdat Caddesi olmak üzere Kadıköy'ün sokaklarını ışıklı süslemelerle donatarak yılbaşı coşkusunu başlatan Kadıköy Belediyesi her tarza göre de eğlenceler düzenliyor.

Suadiye otaparkı
Bu gece Maximum Kart ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Bağdat Caddesi'nde bir sokak partisi düzenleniyor, Suadiye Oteli'nin karşısına kurulacak sahnede, yurt dışından gelecek dans grupları ve ateş dansçılarının yanı sıra Nev ve Grup Rapsodi birer konser verecek Parti, 20:00'de başlayacak ve yeni yılın ilk saatlerine kadar sürecek. Ünlü DJ'lerin müzikleri ve görkemli gösterilerle devam edecek gece, izleyicileri geçmişe götürecek faytonlarla renklenecek.

Barikat
Hiphop kültürünün Türkiye'deki en önemli gruplarından biri olan Barikat, bu akşam 23,00 - 00,30 saatleri arasında Kadıköy İskele Meydanı'nda büyük bir konser veriyor. Kadıköy Belediyesi katkılarıyla, halka açık-ücretsiz Barikat konserinde, daha pek çok yeni ve eski rap müzik sanatçısıları Lewo, Tepki (2004 Türkiye Rap Yarışması birincisi) Gri, Yaşlı Gözler, Sille Mc île Panic Atak Breakers Dans Grubu sahne alacak Gece 18.00'de başlıyor. 02.00'de sona eriyor.

Haberin Devamı