Gazete Vatan Logo

Yılbaşı sonrası midenizi temizleyin!

Yılbaşı eğlenceleri sona erdikten sonra yediklerimiz ve içtiklerimizin zararlı etkilerinden kurtulmak için Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan önemli bilgiler verdi.

Dr.Gönül Ateşsaçan, “Fazla ve zararlı beslenmenin en iyi örneklerden biri yılbaşı gecesi tüketilen yiyeceklerdir. Sadece 1 gün denilip, sofrada ne varsa hepsinden ve de en kötüsü de geç saatlerde yenilir. Bu durumdan da vücudumuz olumsuz etkilenir. Yılbaşı gecesi alacağınız fazla kaloriler ve tüketeceğiniz alkollü içecekler vücudunuzda yağ olarak depolanacaktır. Bu yağlar vücudunuza yerleşmeden dışarı atılmalıdır. Vücuttaki tuz ve katkı maddelerini atmak için yılbaşından sonraki günde sadece sebze ve meyve tüketmenizde fayda var” dedi.

Dr. Ateşsaçan, beslenmeye dikkat etmenin yanında ayrıca yarım saat de açık hava da sıkıca giyinip yürümenin mutluluk hormonu serotonin salgılanacağını bununda kişinin ruhsal durumunuzu çok olumlu olarak etkileyeceğini belirtti.

Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan, 3 Günlük Hızlı Yağ atıcı diyet programını ise şöyle açıkladı,

Haberin Devamı

“1. Gün Detoksu; Sabah uyanınca 1 bardak limonlu su için. Tüm gün taze meyve ve meyve salatası tüketin ve aralarda limonata için. Meyve salatası olarak ;1 Yeşil elma + 2 kivi ve 2 dilim ananas tüketilebilir. Aralarda acıkırsanız 2 dilim çavdar ekmeği veya 2 adet diyet bisküvi tüketilebilirsiniz. Tüm gün 8 bardak limonata için. Barsaklar için Form çay sabah erken ve akşam geç saatte için.

Limonata Malzemeleri: 2 yemek kasigi limon suyu (yaklasik ½ limon) 1 yemek kasigi şekersiz marmelat 1/10 çay kasigi kirmizi biber. Bu karışım oda ısısındaki su ile 250 ml ‘e tamamlanacak. Bundan 8 adet içilecek

2. gün Detoksu; Sabah: 1 yeşil çay + 2 dilim kızarmış kepek ekmeği + yeşillik+ 2 ceviz+ 1 havuç Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates

Akşam: 1 biftek (200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata Aralarda salatalık/ Yeşil elma/ 10 bardak su ve 3-4 fincan açık yeşil çay

3. Gün Detoks; Sabah - 1 Yeşil elma ++ 2 dilim ananas myve salatası olarak yenilelecek. Aralarda acıkırsanız çavdar ekmeği, altınbaşak bisküvi tüketilebilir. Tüm gün öğün aralarında limonata 8 -10 bardak için, Bitki çaylarından rezene ve form çay için. Form çay özellikle sabah erken ve akşam geç saatte için. Öğle -Barbunya (1 avuç atılacak), 2 kabak , 1 havuç, yarım demet semizotu ,sarımsak bütün olarak 3 adet soğan. Ekstra tatlandırmak için kurutulmuş sebzeler eklenebilir. Kırmızı biber, köri, domates eklenebilir. Tuz çok az ve deniz tuzu olarak kullanın. Alabildiği kadar su ( yaklaşık 1 litre) eklenerek çorba şeklinde tüketin.Sebzeler dirice olmalıdır.

Haberin Devamı

Akşam -Öğleyin yenilen aynı sebze yemeği tüketin. Acıkırsanız 1-2 dilim çavdar ekmeği, 1 paket diyet bisküvi yiyebilirsiniz. 10 bardak su ve 3-4 fincan açık yeşil çay”