Gazete Vatan Logo

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı tatili dolayısıyla 8 milyon yolcuyu hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ilave sefer düzenleyecek.

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı tatili dolayısıyla karayoluyla 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması ek seferler düzenliyor.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı tatili dolayısıyla yolculukların 29 Aralık Salı günü yoğunlaşacağını ifade ederek, "Ekonomik kriz ve kış dönemine denk gelmesi nedeniyle yılbaşı tatilinde vatandaşlar, tatil yöreleri yerine genellikle kısa ve uzun mesafe yolculukları tercih etti" diye konuştu.

Vatandaşların uzun mesafede uçağı, kayak turizminde de özel araçlarını tercih ettiklerini dile getiren Yıldırım, otobüs biletlerinin tükendiğini ancak yılbaşı tatili yolculuğunda tercihi otobüs olanlar için D1 ve D4 kapsamında 29 Aralık Salı ve 4 Ocak Pazartesi günleri için 4 bin 500 ilave sefer konulacağını söyledi.

Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğine, normal günlerde 22 bin olan otobüs seferi sayısının yılbaşı, bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığına dikkati çeken Yıldırım, yılbaşı dolayısıyla günlük 800 bin, toplamda ise yaklaşık 8 milyon yolcuya hizmet vereceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Yılbaşı tatili için bilet almayı düşünen vatandaşların acele etmesini isteyen Yıldırım, korsan bilet konusunda da uyarıda bulundu. Yıldırım, "Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın. Tatil dönüşünde sıkıntı yaşanmaması için biletlerin gidiş-dönüş şeklinde alınmalarını öneriyoruz" dedi.

"BİLET FİYATLARINDA ARTIŞ YOK"

Bilet fiyatlarına zamlı tarife uygulanacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Yıldırım, "Bilet fiyatlarında değişiklik yok. Firmaların yüzde 30'a varan oranlarda indirim yapma imkanı var ancak tatil sezonlarında uygulamıyorlar. Bu nedenle bilet fiyatlarına zam yapılmış gibi algılanıyor. Otobüs firmaları, genellikle mayıs ayının ikinci yarısında arz-talep dengesine göre bilet fiyatlarını artırır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yılbaşı tatili dolayısıyla yollarda yoğun trafik akışı olacağını anımsatan Yıldırım, yolculara, kış şartlarını da dikkate alarak gerekli tedbirleri almaları uyarısında bulundu.