Gazete Vatan Logo

Yılbaşı gecesi ışıltınızla etkileyin

Oyuncu - aromaterapist kimliği ile tanıdığımız Ayşe Tolga, yeni yıl öncesi güzellik ve sağlık sırlarını paylaştı. Tolga, yılbaşı sofrası hazırlayacaklara ise kokulu mumları ve rengarenk aksesuarları öneriyor.

Yılbaşı gecesi ışıltınızla etkileyin

Oyuncu kariyerinin yanı sıra aromaterapist kimliği ile de tanıdığımız Ayşe Tolga’nın en büyük amaçlarından biri insanların yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olmak. Ayşe Tolga, sağlıklı yaşamın temel prensibinin dengeli beslenmek ve düzenli spor yapmak olduğunu söylüyor. Mümkün olduğunca stresten uzak kalmak, şehir hayatının yarattığı gerginlikten kurtulup huzuru yakalayabilmek, yaşam kalitesini artıran önemli bir unsur onun için. 2018 yılı için “Yeni yıl 2017’yi unutturacak kadar iyi geçer umarım. Hepimiz için barış ve huzur yılı olsun. Genç, yaşlı herkese şans, sağlık, mutluluk, aşk, para, bereket getirsin” diyen Ayşe Tolga, yeni yıla bir hafta kala yılbaşı akşamı için güzellik, bakım ve sağlıklı sofra önerileri verdi.

Itır esansiyeli ile cildiniz arınsın

Cilt bakımı için su içmek, doğru beslenmek önemli.Aromaterapi ve bakım formüllerini deneyebilirsiniz. Evde uygulayabileceğiniz yüz buharı, cildinizi temizlerken yüzünüzün ışıldamasını sağlar. Zamanınız kısıtlıysa daha pratik bir arınma işlemi öneriyorum. Önce yüzünüzü yıkayın. Sıcak su dolu bir kaba iki damla ıtır esansiyel yağı damlatın. Bir el bezini bu suya daldırıp çıkarın ve hafifçe sıkın. Bezi yüzünüze örterek iki dakika bekleyin.

Haberin Devamı

Yılbaşı sofrasının temel taşları mezelerdir

Lezzetli bir sofra kurmak, hoş bir masa hazırlamak, güzel sohbetler için en önemli temeldir. Dostlarınız ve sevdiklerinizle beraber yeni yıl gecesinin keyfini çıkarmak için hazırlık süresi konusunda paniğe kapılmayın. Ben yeni yıl yemeğimi çok önceden düşünür, mönümü planlar, sonra hazırlığımı yaparım. Yılbaşı sofrasının temel taşları, mezelerdir. Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı elbetteki hindi. Büyün hindiyi zeytinyağı ve baharatlarla soslayıp marine edin. Mezeler, mutlaka sofrada olmalıdır. Başlıca mezeler ise: Çerkez tavuğu, acılı ezme, haydari, humus, Girit ezme olarak sayılabilir. Uyumlu renge sahip salatalar da hoş bir görüntü sağlayacaktır. Örnek olarak havuç salatası (üzerinde çeri domatesler ile yılbaşı temasına uygun olacak), mısır salatası, Rus salatası, Akdeniz mutfağından salatalar sofranıza renk katacaktır. Bunun dışında; zeytinyağlı barbunya, zeytinyağlı enginar dolması, peynirli kırmızıbiber sarması zeytinyağlılar da yılbaşı sofralarının olmazsa olmazları. Meyveli kuruyemişler ikram edebilir. Sıcacık bir yeni yıl akşamı için sıcak ekmekler ve çörekler en doğru kararlardan biri.

Haberin Devamı

Aromaterapi büyüsü yüz maskesi

Malzemeler

- 2 tatlı kaşığı tam yağlı yoğurt

- 1/2 tatlı kaşığı kozmetik kil

- 2 damla lavanta yağı

- 1 damla ıtır yağı

Uygulanışı

Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve temiz cildinize uygulayın. 15 dakika sonra ılık ve nemli bir el beziyle silerek maskeyi temizleyin.

Sağlıklı yaşam önerileri

Ayşe Tolga, sağlıklı bir yaşamı alışkanlık haline getirmek için tavsiyelerini şöyle sıralıyor: İlk tavsiyem öncelikle kendilerini iyi tanımaları. Kişi kendisine uygun bir beslenme programı ve yapabileceği egzersizleri belirleyerek bunları bir yaşam tarzı haline getirebilmeli. Tembelliği bırakıp harekete geçilmeli.. Hareketin yanında; bizi enerji olarak yükseltecek çiğ yiyecekler tüketilmeli. Sabahları poğaça, börek tarzı unlu gıdalar yerine haşlanmış yumurta, domates, salatalık, maydanoz yemek, demli çay yerine taze sıkılmış havuç, elma suyu içmek, insulin salımını dengeler.

Haberin Devamı

Parlak fondöten ve mat sıvı ruj ile gece boyu güzellik

Yeni yılı karşılarken göz alıcı bir stil kadar ışıl ışıl bir görünüm de çok önem taşıyor. Cilde ağırlık yapmayan, doğal ve parlak görünüm sağlayan fondötenler tercih edilmeli. Böylece, cilde parlaklık ve canlılık verirken gece sonuna kadar mükemmel bir görünüm sağlayabilirsiniz. Pürüzsüz ve ışıldayan bir cilt kadar dikkat çekici dudaklar da kadınların vazgeçilmez arzusu. Benim favorim Boyner’de satılan, kurutmayan ve ağırlaştırmayan mat sıvı ruju Lancome Matte Shaker. Stilin en bilinen tamamlayıcısı parfümler, sezonun en favori kokuları ile yeni yıl görünümününüzü taçlandırabilirsiniz. Yılbaşı gecesini ev ortamında arkadaşlarınız ile geçirecekseniz rahat kıyafetler tercih edebilirsiniz. Örneğin rahat bir jean’i şık bir gömlekle kombinleyebilirsiniz. Ya da yılbaşı temalı renklerde kırmızı veya parlak renklerde elbise tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Son gün için lavanta ışıltısı

Lavanta ışıltısı uygulamasını uygulayabilirsiniz. Cildinizi akşamdan güzelce temizleyip uyuduysanız ılık su dolu bir kabın içine birkaç damla lavanta yağı damlatın. Bir el bezini kabın içine batırıp çıkardıktan sonra sıkın ve birkaç saniye yüzünüzde tutun. İşlemi 10 defa tekrarlayın, cildinizin sağlıkla ışıldadığını göreceksiniz.

Masanızda kokulu mumlar ve yeşil kırmızı tabaklar olsun

Çocukluğumdan beri yılbaşı gecesi benim için çok özeldir. Yeni yıla nasıl girersek, tüm yıl öyle geçer diye bir inanış vardır. Eğer evimizdeysek yılbaşı soframız da keyifli olmalı. Yeni yıl gecesi sofra sunumu hazırlamanın pek çok inceliği var. Öncelikle masa düzeni. Seçilen masa örtüsü, evin yeni yıl dekorasyonu ile uyumlu olmalı. Benim tercihim Boyner Evde’nin yeni yıl koleksiyonu, birbirinden zarif, yılbaşının sıcak renk ve temasını yansıtan ev aksesuarları, rengarenk kokulu mumlar, şamdanlar, sofralara güzellik katan yeşil ve kırmızı desenli seramik tabakları ile yeni yıl sofranız için her şeyi barındırıyor. Yeni yıl konseptli güzel bir sofra dekorasyonun yanı sıra misafirler için tabaklarına bırakılacak hediye de hoş bir hava yaratacaktır. Simli, yılbaşı temalı renkli mumlar, gecenin daha şık geçmesine de yardım edecek.