Gazete Vatan Logo

Yılan, kafası kesildikten 20 dakika sonra şefi öldürdü

Çin'de bir restoranda çalışan şef Peng Fan, kafasını kestiği yılanın 20 dakika sonra kendisini ısırması sonucu zehirlenerek hayatını kaybetti

Çin ’in Guangdong bölgesindeki Fochan kentinde bulunan bir restoranda çalışan şef Peng Fan, pişirmek için kafasını kestiği yılanın 20 dakika sonra kendisini ısırması sonucu zehirlenerek hayatını kaybetti.

Daily Mail ’in haberine göre, yılandan Çin’e özgü bir çorba yapmak isteyen şefin olay yerinde öldüğü ifade edildi. Olay anında eşiyle birlikte restoranda bulunan 44 yaşındaki Lin Sun, “Eşimin doğum gününü kutlamak için yemek yiyorduk. Bir anda büyük bir kargaşa çıktı. Ne olduğunu anlamadık ama mutfaktan gelen çığlıkları duyduk. Doktorlar arandı, ancak ambulans geldiğinde şef çoktan ölmüştü” sözleriyle yaşananları anlattı.

PANZEHİR YETİŞMEDİ

Polis sözcüsü ise, “Çok sık rastlanan bir vaka değil ama bir kaza olmuş gibi görünüyor. Şefin vücudu, yılan zehrine çok ciddi bir reaksiyon vermiş. Onu kurtarmak için bir şey yapamadık. Yalnızca panzehir yardımcı olabilirdi ama o da zamanında yetişmedi” diyerek olay hakkında bilgi verdi.

REFLEKS GÖSTEREBİLİR

40 yılı aşkın süredir kobra yılanlarını inceleyen Yang Hong-chang, yılanın başı kesildikten 20 yıl sonra da canlı kalmasının mümkün olduğunu ifade etti. Uzman, “Yılanın canlı kalıp Peng’in elini ısırmış olması mümkün. Yılanın kafası kesildikten sonra, vücut fonksiyonları durduğu için ölü sayılabilir ama hala kısmi refleks gösterebilir. Bu da yılanların kafası koptuktan sonra da ısırabildiği ve zehirleyebildiği anlamına gelir” sözleriyle yılanlar hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı