Dolarda “büyük yanılgı” ve mimarları!

Haberin Devamı

Detaylara geçmeden bu yazıyı yazdığım saatte, dolar kurunda gördüğüm “grafiği” sizlere aktarayım...

Son durum gayet açık ve net; dolar 96 günlük ortalamayı aşağı zorluyor ve kırarsa “yeni bir dip” formasyonu ortaya çıkacak! Yalnız çok önemli bir detay; hâlâ “kesin kırdı” demek için yeterli veri yok! Kırma denemesi var “kırma” yok!

Sadece dolar da “dibi” zorlamıyor, DOW 96 gün “sınırında”, yukarı kırarsa “yeni bir yükseliş” kanalı açılacak ve en önemlisi Dünya “G-20’den haber gelecek algılaması” içinde! Uzun lafın kısası; dünya “algılama ve beklenti” döngüsünde, piyasalar destek-direnç “sınır” kapılarında!

Sevgili dostlarım, yazıyorum hatta tekrar yazıyorum ama “vatandaşımızın” nasıl bir algılama tuzağına düştüğünü anlaması için daha defalarca yazacağım!

Bu noktada “düşen dolar gerçeğine” ara verelim ve biraz geçmişe dönerek hatırlayalım; hani “dünya yeni diplere gidiyordu”! İçeride dolar 1.70-1.77’yi kırmıştı! 2’ye hatta üstüne gidiyordu! Dolar uçacaktı! Zıplayacaktı! Kaçacaktı! Bugünün gerçeğini tekrar edelim; Dolar 1.65-1.62 bandında! 1.62’yi de aşağı kırarsa, seyredin “eğlenceyi”!

Peki dolar nereye gidiyor?

Sevgili dostlar, bazı bankaların güzide “ekonomistleri” ve özellikle basında birçok isim, “haftalardır dünya çöküyor, Türkiye’de dolar 1.77 sınırını geçti, çökecek, kopacak” diye “konuşup-yazıp” tempo tutuyorlar! Kendileri “algılama tuzağına” düştükleri yetmiyormuş gibi “dolar konusunda” vatandaşa çok büyük hatalar yaptırdılar! Merkez Bankası da “sağ olsun”! Ne oldu! 1.77 üstünde dolar alanlar kazandı mı! Ama satanlar ve satılmasına “aracı olanlar” kazandı! Dolar 1.77 üstünü zorlarken iki hedefi hem burada hem CNNTURK’te PARAMETRE programında net olarak sizlerle paylaştım! İLK ETAPTA 1.62-1.65 ARALIĞI VE BURASI KIRILABİLİRSE HAZİRAN-AĞUSTOS ARASINDA 1.50-1.46 ARALIĞI! Tekrar ediyorum; 1.77-1.83 bölgesinden başlayan geri çekilmenin net hedefi “1.65-1.62 aralığıydı”, şimdi bu dibi test ediyoruz. “Kırıldı” dememiz için “henüz veri toplama sürecimiz” bitmedi!

Sonuç 1: BUGÜN 96 GÜNLÜK ORTALAMANIN DA GEÇTİĞİ 1.65-1.62 ARALIĞINI TEST EDİYORUZ! ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR ARALIK. BURASI AŞAĞI GEÇİLEBİLİRSE “İLK DEFA 96 GÜNLÜK ORTALAMAALTINDA KAPANIŞLAR” GÖREBİLECEĞİZ! Bunu anlamı çok net: 1.77-1.83 bölgesinden 1.62-1.65 aralığına kadar sarkan bant yerini 1.62-1.46 bandına bırakacak!

Sonuç 2: 1.50 üstünde “her 50’lik kademede yüzde 10 satın” stratejimize uyanlar, faizde beklemeye devam edebilirler! Doların 1.62 desteğini “net olarak” aşağı kırması ve bizlerin bundan emin olabilmesi için DOW’un 7800-8000 bandını net olarak kırması gerekli. DOW “96 günlük” ortalamanın sınırında duruyor ve “burayı geçip geçemeyeceği” çok ama çok önemli! Bu sınırlar geçilemezse DOW’da sert satış ve dolarda 1.62’den alım göreceğiz!

Son söz: Algılamayla gerçek arasındaki mesafenin açılmasına izin vermeyenler, piyasalarda her zaman kazanırlar!

DİĞER YENİ YAZILAR