Gazete Vatan Logo

YHT seferleri iptal edildi!

Raylara vinç düştü, seferler durduruldu...

YHT seferleri iptal edildi!

TCDD Genel Müdürlüğü, Körfez İstasyonu yakınında bulunan Marmara Tersanesine ait vincin şiddetli fırtına etkisiyle devrildiğini ve vincin kollarının demiryolu üzerine düştüğünü bildirdi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, saat 17.05'te Körfez İstasyonu yakınında, 71+50'de kilometrede bulunan Marmara Tersanesine ait 200 tonluk vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrildiği ve vincin kollarının demiryolu üzerine düştüğü ifade edildi. Hat üzerine fırtınadan dolayı ağaçların devrildiği ve konteynerlerin saçıldığı belirtilen açıklamada, tren hattının geçici bir süre ulaşıma kapatıldığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olay nedeniyle, Arifiye'de bekleyen YHT yolcuları Kartal-Kadıköy metrosuna ulaşacak şekilde otobüsle; Ankara yönü tren yolcuları ise yine otobüslerle Pendik'ten Arifiye'de hazır bekleyen YHT'lere aktarılacaktır. Konuyla ilgili yolcularımıza ve kamuoyuna yönelik sürekli bilgilendirme yapılmaktadır."

YARINA KADAR SÜREBİLİR
TCDD Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada ise, olayın bugün saat 17.05’te Körfez İstasyonu yakınında meydana geldiği, kilometre 71+50’de bulunan Marmara Tersanesine ait 200 tonluk vinçin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilerek vincin kollarının demiryolu üzerine düştüğü belirtildi. Açıklama şöyle devam etti:
"Ayrıca hat üzerine fırtınadan dolayı ağaçların devrildiği ve konteynerlerin saçıldığı bilgisi alınmıştır. Şiddetli fırtınadan kaynaklanan bu olay nedeniyle hat geçici süre tren trafiğine kapatılmıştır. Olay nedeniyle, Arifiye’de bekleyen YHT yolcuları Kartal-Kadıköy metrosuna ulaşacak şekilde otobüsle; Ankara yönü trenlerin yolcuları ise yine otobüslerle Pendik’ten Arifiye’de hazır bekleyen YHT’lere aktarılacaktır. Vinç kaldırılana ve hatta enerji verilene kadar senaryo uygulanacaktır. Konuyla ilgili yolcularımıza ve kamuoyuna yönelik sürekli bilgilendirme yapılmaktadır."
Bu arada vincin kaldırılması için çalışmalar başlatılırken, kolların demiryolu enerji hatlarına da zarar verdiği, ekiplerin sabaha kadar çalışarak vinç kollarını kaldırıp kopan hatları yenilemeye çalışacağı belirtildi.

Haberin Devamı