Gazete Vatan Logo

2017 YGS soru ve cevapları... YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Heyecanla beklenen YGS soru ve cevapları açıklandı. 2 milyonu aşkın adayın heyecanla öğrenmek istediği YGS sınav sorularına cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca YGS puan hesaplaması da yapabilirsiniz. İşte tüm ayrıntılar...

2017 YGS soru ve cevapları... YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca YGS adayının heyecan ve merak ile beklediği YGS sınav soru ve cevapları açıklandı. YGS puan hesaplaması da adayların erişimine 12 Mart 2017 tarihinde saat 14.30 itibari ile açıldı. ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr sitesine girerek soruları görebilirsiniz.

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından düzenlenmiş olan YGS tamamlandı ve öğrenciler üniversiteye giriş için gerekli olan ilk adımın sonuçlarını meraklı gözler ile bekliyorlar. Sonuçların açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından duyuruldu. osym.gov.tr internet sitesinde yer alan 2017 sınav takvimine göre YGS sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde açıklanacak ve adaylara sonuçlar ilan edilecek.

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sınava giren adayların sınavdaki puan türlerinden en az bir tanesinden 150 puan alması halinde tercih hakkı bulunacaktır. 150 puan alan adaylar ön lisans programlarından bir tanesini tercih etme hakkı kazanacaklar. Üniversiteye giriş aşamasının ikinci basamağı olan LYS için ise 180 puan almak gerekecek. Minimum 180 puan alana adaylar LYS için başvuru işlemi yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

YGS sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildiğinde adaylara herhangi bir sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek olup, sınav sonuçları sonuç.osym.gov.tr internet sitesinden öğrenilebilecektir. Sınav sonuçları için internet sitesine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girilmesi yeterli olacaktır.

YGS sorularına nasıl itiraz yapılır?

Soruların yayınlanması ile birlikte, incelemiş olduğunuz sorular içinde bir hata olduğunu düşündüğünüz soru ya da sorular var ise bunun için itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. İtiraz için size verilen süre 3 gündür. Sınav bitimini takiben 15 Mart 2017 Çarşamba gününde mesai bitimine kadar itiraz işleminizi yapabilirsiniz.

İtiraz işlemi yapabilmek için ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan ‘’Genel Amaçlı Dilekçe’’ örneğini kullanmanız gerekmektedir. Yazılacak olan her dilekçe sadece 1 soru için geçerli olacağından birden fazla soruya itiraz etmek isterseniz birden fazla da dilekçe kullanmanız gerekecektir. İtiraz işleminin değerlendirilmesi için 20 TL hizmet bedelini T.C. Ziraat Bankası aracılığı ile ÖSYM’ye ulaştırmanız gereklidir. Yatırdığınız hizmet bedeli karşılığında size verilecek olan dekontu da itiraz dilekçenize eklemelisiniz. Dilekçeniz üzerinde T.C. kimlik numaranızın yanı sıra adınız, soyadınız, adresiniz imzanız ve ÖSYM’nin internet sitesinden alacağınız evrak referans numarasını da eklemeyi unutmayınız. Dilekçe ile ilgili süre için ÖSYM’nin genel evrak kayıtları esas alınacaktır.

Haberin Devamı

LYS başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

Üniversiteye geçiş için gerekli olan ikinci adım yani LYS için başvuru işlemleri 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılabilecek. LYS başvurusu yapabilmek için YGS puan türlerinin bir tanesinden en az 180 puan alınması gerekmektedir. 180 puan alamayanlar LYS için başvuru yapamaz. YGS’den en az 150 puan almış olan adaylar ise ön lisans programları için tercih işlemi yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

LYS tarihleri ne zaman?

5 farklı oturumda gerçekleştirilecek olan LYS için sınav tarihleri belirlendi. ÖSYM tarafından yayınlanmış olan 2017 sınav takvimine göre sınavlar Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Kesin tarihler ise şu şekildedir;

LYS-1(Matematik) 11 Haziran 2017

LYS-2(Fen Bilimleri ve LYS-5( Yabancı Dil) 17 Haziran 2017

LYS-3(Edebiyat-Coğrafya) 18 Haziran 2017

LYS-4(Sosyal Bilimler) 10 Haziran 2017

LYS-1, LYS-2, LYS-3 ve LYS-4 sınavları saat 10.00’da başlayacak olup LYS-5 sınavı da saat 14.30’da başlayacaktır.

Yukarıda tarihleri belirtilen LYS’ler için sınav sonuçları da ÖSYM tarafından 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak ve osym.gov.tr internet sitesinde yayınlanacaktır.