Gazete Vatan Logo

YGS sonuçları ne zaman açıklanır? LYS ne zaman yapılacak?

2017 YGS'nin soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından sınava giren adaylar tarafından sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ne zaman? LYS başvuruları ne zaman yapılacak? YGS ile ilgili detaylar haberimizde!

YGS sonuçları ne zaman açıklanır? LYS ne zaman yapılacak?

YGS, 12 Mart 2017 tarihinde yapıldı. Bu yıl uygulamaya konulan değişiklik ile birlikte sınav giriş binalarına saat 09.45’ten sonra kimse alınmadı. Pek çok öğrencinin bu uygulama nedeniyle sınava geç kalmasından dolayı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, sınava giremeyenler için üzgün olduğunu belirtti ancak sınav giriş belgeleri alınırken bu saat uygulamasını adayların onayladıklarını belirtti.

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih

Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS’nin sonuçlarının açıklanması için gözler ÖSYM’ye çevrildi. ÖSYM sınav sonuçlarını 2017 sınav takviminde de belirttiği gibi 28 Mart 2017 tarihinde adaylara ilan edecek. Sınav sonuçları açıklandığında ÖSYM’nin internet sitesi ais.osym.gov.tr sitesinden sonuçlar öğrenilebilecek. Sonuçlar için adaylara herhangi bir posta gönderilmeyecek olup sonuçların tek sorgulanacağı yer ÖSYM’nin sitesi olacaktır.

Haberin Devamı

Baraj puanını geçmek için kaç net gerekli?

YGS’de 6 farklı puan türü bulunmaktadır. En küçük puan 100 ve en büyük puan 500 olacak şekilde hesaplama işlemi yapılır. YGS puan türlerinden sadece bir tanesinden en az 150 ve üzeri puan alan adaylar yükseköğretim programları tercihi için başvuru yapabilecek. 150 puanın altında kalan adaylar ise herhangi bir tercih işlemi yapamayacaklardır.

YGS puan türlerinden en az bir tanesinden en az 180 puan ve üzeri puan alan adaylar ise LYS için giriş hakkı kazanacaklardır.

Sınavda baraj puanını geçmek için çok farklı kombinasyon çeşitleri vardır. Sınava giren adaylar, toplamda 160 soruda 20 net yapmaları halinde 150 puan alacaklar. 150 puan alan aday Açıköğretim Fakültesinin bölümlerinden birisi tercih edilebilir ancak LYS sınavına giremez. LYS sınavına girebilmek için en az 32 net yapılması gereklidir. 32 net yapan aday 180 puan alacaktır.

Okul Birincileri İçin Ek Puan

ÖSYM, okul birincisi olan öğrencileri uyarıyor. Sınava giren okul birincileri ek puan alabiliyorlar ancak bu verilen puan sadece girilen ilk sınav için geçerlidir. Sonraki girilen sınavlarda ek puan uygulaması yapılmamaktadır.

Haberin Devamı

LYS Başvuru Tarihleri

LYS başvuru tarihleri 4 Nisan ve 17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların LYS başvurusu yapabilmesi için YGS’den en az 180 puan ve üzeri alması gereklidir.

LYS’de Kısa Cevaplı Sorular Olacak

ÖSYS, yayınladığı kılavuzda LYS içinde kısa cevaplı soruların bulunacağını belirtti.

11 Haziranda yapılacak olan Matematik sınavından toplam 80 soru sorulacak. 80 sorudan 3 tanesi kısa cevaplı soru olacaktır. 17 Haziran’da yapılacak Fen Bilimleri sınavında ise toplamda 30 tane soru sorulacaktır. 30 soru içinden sadece 1 tanesi kısa cevaplı soru olacaktır. 18 Haziran’da yapılacak Edebiyat-Coğrafya sınavında da 80 soru sorulacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 tane, Coğrafya testinde 1 tane kısa cevaplı soru yer alacaktır. 10 Haziran’da yapılacak Sosyal Bilimler testinde de Tarih ve Coğrafya’da 1’er, Felsefe Grubu ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi’nde de 1’er olmak üzere toplamda 4 kısa cevaplı sorulacaktır.

Haberin Devamı

17 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil Sınavı’nda da 3 tane kısa cevaplı soru yer alacaktır. LYS’de sorulacak olan kısa cevaplı sorular için, dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü uygulama yapılmayacaktır.

YGS’de uygulanan 09.45 uygulaması LYS sınavları içinde uygulanacaktır. LYS sınavlarında, sınav giriş binalarına 09.45’ten sonra kimse alınmayacaktır. Öğrencilerin bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir.