Gazete Vatan Logo

YGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? ÖSYM...

YGS için başvuru işlemleri 4-18 Ocak tarihlerinde işlemleri gerçekleştirildi. YGS için sınav başvuru yerlerinin açıklanıp açıklanmadığı üniversite adayları tarafından oldukça merak ile bekleniyor. Peki YGS giriş yerleri açıklandı mı?

YGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? ÖSYM...

YGS sınav giriş yerlerinin açıklaması için geri sayım sürüyor. YGS için sınav giriş yerlerinin bugün içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınav giriş yerleri açıklandığında ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden aday işlemleri sisteminden öğrenilecek. İşte YGS'ye dair son gelişmeler...

YGS Ne Zaman Yapılacak?

Üniversiteye giriş için ilk aşama olan bu sınav 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak. Sınav tek oturumda gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak olan sınavın toplam süresi 160 dakika olacaktır. Sınava girecek olan adayların, sınav giriş yerlerinde sınav saatinden 1 saat önce hazır olarak bulunmaları gerekmektedir. Böylece gerekli kimlik ve güvenlik kontrollerinin yapılması daha hızlı olacaktır.

YGS GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS’ye Ulaşım Ücretsiz Olacak

12 Mart’ta yapılacak olan YGS için öğrenci ve velilerin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanması kararlaştırıldı. Uygulama sadece İstanbul’u kapsamaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldığı meclis kararıyla bu uygulamayı hayata geçirdi. Sınav gününde öğrenciler sınava giriş belgelerini, öğretmenler de sınav görevlisi olduklarını gösteren kağıt ile toplu ulaşım araçlarına ücretsiz olarak binebilecekler. Toplu taşıma ücretleri İBB tarafından karşılanacak.

Haberin Devamı

YGS Sonuçları Nasıl Kullanılacak?

YGS puanı ile herhangi bir yükseköğretim programının seçilebilmesi için en az bir puan türünde 150 puan alınması gereklidir. YGS puanı 150 puan altında olan adayların yerleştirme puanı hesaplanmayacak.

YGS’de 150,00-179,99 puan aralığında bir puan alan adaylar sadece ön lisans programları için tercih işleminde bulunabileceklerdir. Bu puan aralığında puana sahip adaylar bir sonraki aşama olan LYS’ye girme hakkı kazanamamaktadır. LYS’ye girebilmek için YGS puan türlerinden en az 1 tanesinin 180 puan olması gereklidir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarına başvuru için de YGS puanlarının en az bir tanesinin 150 puan olması gereklidir. Engelli öğrencilerin en az bir puan türünde 100 puan alması özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvurması için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

YGS Adaylarına Geçici Kimlik Kartları

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Martta yapılacak olan YGS için başvuruda bulunan adayların yeni kimlik kartları kendilerine teslim edilinceye kadar verilen belgenin 15 gün olan geçerlilik süresinin kapsamı genişletildi. Bu nedenle de adaylar geçici kimlik kartları ile sınava giriş yapabileceklerdir.

YGS Girecek Adaylara Tavsiyeler

YGS’ye girecek olan adayların bir kısmı sınav kaygısı yaşamaktadır. Bu da sınavlarının başarı oranını ciddi bir şekilde düşürmektedir. Bu yüzden olumlu ve sakin kalabilmek çok önemlidir. Sınav kağıdının tümü okunmalıdır, kolayca yapılacak sorular işaretlenmelidir. Soruları okurken doğru okunduğundan emin olunmalıdır.

Sınav gününde performansı etkileyen bir başka faktör ise kahvaltıdır. Baş ağrısına maruz kalmamak, yorgunluğu ve dikkat dağınıklığını yok etmek, kan şekerinin yeterli düzeyde olabilmesi için kahvaltı önem arz etmektedir. Kahvaltıda peynir, yumurta, tam tahıllı ekmek ve ceviz gibi tüm besin gruplarını içeren gıdalar tüketilmelidir. Böylece yeteli enerji alınmış olacaktır. Çay ve kahve gibi kafein içeren ve su ihtiyacının artmasına neden olacak içeceklerden ziyade ıhlamur, adaçayı ve taze sıkılan meyve suları tercih edilmelidir. Fazla yağlı ve tuzlu yiyeceklerden de kaçınarak susuzluğun artması engellenmelidir. Şekerli besinler beynin ihtiyacı olan şekeri karşılamaz aksine dikkatin dağılmasına sebebiyet verir. Buna da dikkat edilmelidir. Sınava girecek olan adayların ayrıca sınav öncesinde geceyi asla uykusuz geçirmemeleri de uzmanlar tarafından verilen tavsiyeler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı