Gazete Vatan Logo

YGS için ÖSYM’den önemli açıklamalar!

2 milyondan fazla adayın girdiği YGS için ÖSYM tarafından önemli açıklamalar yapıldı. YGS saat kaçta yapılacak? Sınav öncesinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? YGS ile ilgili son gelişmeler haberimizde!

YGS için ÖSYM’den önemli açıklamalar!

12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan YGS saat 10.00’da başlayacak. Sınavın süresi 160 dakika. Sınav için ÖSYM Başkanı Ömer Demir, adayların sınav gününde evlerinden erken çıkmaları gerektiğini ve sınava giriş için son saat olan 09.45’e kadar binaya giriş yapmaları gerektiğini belirtti. 2017 YGS için 2 milyon 265 bin 902 aday yarışacak. Sınavda 350 bin civarında kişi görev yapacak.

YGS GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sınava girerken yeni kimlik şart mı?

2017 YGS için yeni kimlikler gerekli söylentilerinin çıkması üzerine ÖSYM bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada sınava giriş için yeni kimliklerin gerekli olmadığı, eski kimlikler ile de girilebileceği belirtildi. Sınava girecek olan adaylar arasından yeni kimlik için başvuru yapmış ancak kimliğini henüz alamamış adaylar da kendilerine verilen geçici kimlikler ile giriş yapabilecekler.

Sınav Giriş Belgesi

Sınav giriş belgesi adaylar tarafından ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden alınabilmektedir. Belge renkli ya da siyah-beyaz olabilir. Belgenin yazıcıdan çıktısı alınırken, bilgisayar ekranında 09.45 itibariyle binaya girişin sonlanacağına dair bir uyarı çıkmaktadır. Adaylar bu uyarıyı ‘’ Evet bunu anladım’’ onayını verdikten sonra giriş belgesini alabilecektir. Bu bilgi sınav giriş belgesinde de bulunmaktadır. Belge üzerinde sınav giriş kuralları yer almaktadır. Sınav giriş kuralları her yıl olduğu gibi bu yılda aynıdır, herhangi bir değişiklik olmamıştır.

Haberin Devamı

Ulaşım Ücretsiz Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu karar ile sınav gününde toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecektir. Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmak isteyen öğrencilerin sınav giriş belgelerini göstermeleri yeterli olacaktır. Sınavda görevli olan kişilerin de sınavda görevli olduklarına dair belgeyi göstermeleri durumunda sınav gününde toplu taşıma araçlarından ücretsiz istifade etme hakkı bulunmaktadır.

Sınav Günü Dikkat Edilmesi Gerekenler

Haberin Devamı

Sınav gününde adayların metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafet ile gitmesi gerekmektedir. Sınav giriş belgesi, T.C. kimlik belgesinin dışında bir pet şişe içerisinde su götürülebilir. Bunlar dışında herhangi bir eşyanın getirilmesi durumunda sınav giriş binasında emanete alma gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Geçen yıl YGS’de en çok sınav iptali nedeni kol saatlerinden kaynaklandı. Kol saati nedeniyle geçen yıl 210 adayın sınavı iptal edildi. Sınav salonlarının hepsinde saat olduğu için adayların saat ile sınava gitmemesi gerekmektedir.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, ‘’ Adaylar, günlük hayat içinde kullandıkları bu eşyayı, sınav öncesinde son zamanlarda emanet edecek bir yer aramaktadır. O nedenle adayın kimlik, sınav giriş belgesi ve sınav giriş yerine gidip gelmesini sağlayacak kadar bir para dışında ihtiyacı yoktur. Şeffaf şişe içerisinde su dışında, yanlarına yiyecek ve içecek getirmesinler’’ ifadelerini kullandı.

YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından ilan edilen 2017 yılı sınav takvimine göre 12 Mart’ta yapılacak olan YGS, 28 Mart 2017 tarihinde açıklanacak. YGS ile ön lisans programlarından bir tanesini tercih edebilmek için en az bir puan türünde 150 puan alınması gerekmektedir. YGS’den 180 puan alan adaylar da LYS’lere girmeye hak kazanacak olup hem ön lisan hem de lisans programları için tercih yapabilecekler. Özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programlar için ise engelli adayların 100 puan alması gereklidir. En az 100 puan almaları durumunda özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar için tercih yapabilecekler.

Haberin Devamı