Gazete Vatan Logo

YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Binlerce YGS adayı sınav giriş yerlerinin ne zaman yayınlanacağını merakla bekliyor. 2017 YGS 12 Mart'ta gerçekleşecek. Peki adaylar YGS yerlerini nasıl öğrenebilecek? İşte detaylar...

YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

YDS adayları heyecanlı bir şekilde sınava giriş yerlerinin duyurulmasını istiyor. ÖSYM YGS giriş yerleriyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. 12 Mart'ta gerçekleşecek olan YGS giriş yerleri açıklandığında haberimizde olacak ve sorgulanabilecek.

2017 YGS BİLGİLERİ

YGS, 12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda yapılacaktır. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir.

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekmektedir

YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Adaylar, Millî eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumludur.

YGS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS 2017 için heyecan dorukta. Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS için heyecanla bekleyen yüz binlerce öğrenci sınav giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyor. ÖSYM henüz sınav giriş yerlerini yayınlamadı. Giriş belgelerinin bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Adaylar YGS giriş yerlerini ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden öğrenecek olup; sınav giriş belgeleri adreslere postalanmayacaktır.

ÖSYM DUYURUSU

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kart düzenleninceye kadar verilecek geçici kimlik belgesinin kapsamının genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar kabul edilmesinin sağlandığı bildirildi.

YGS'ye girecek 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı kaydedilen duyuruda, "2017 YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut nüfus cüzdanları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi ile sınava girebilecekler." bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı