Gazete Vatan Logo

YGS başvuruları nasıl yapılıyor?

ÖSYM tarafından 12 Mart'ta düzenlenecek YGS'ye başvurular, bugünden itibaren 18 Ocak'a kadar yapılabilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 12 Mart'ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuruları başladı. Peki YGS başvuruları nasıl yapılıyor?

YGS başvuruları nasıl yapılıyor?

Üniversiteye gidebilmek için önemli aşamalardan biri olan YGS için başvuru süreci başladı. ÖSYM takviminde 2017 YGS başvuru tarihleri, 4 Ocak 2017 Çarşamba - 18 Ocak 2017 Çarşamba olarak açıklandı. Peki YGS başvuruları nasıl yapılacak?

YGS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'nin internet sitesi "http://www.osym.gov.tr" adresinde yayımlanan ÖSYS Kılavuzu'na göre, YGS, 12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek.YGS'ye başvurular, bugünden itibaren 18 Ocak'a kadar yapılabilecek. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, 18 Ocak saat 23.59'da sona erecek. Sınav ücretini ödemek için 19 Ocak, son gün olarak belirlendi.2017 ÖSYS başvuru bilgilerinin, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edilmesi gerekiyor. Ayrıca sınavın diğer aşamalarında gerekeceği için aday başvuru kayıt bilgilerinin dökümünün saklanması istendi.

- Başvurunun geçerli olması için sınav ücretini yatırmak şart

Başvuru bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne girilmesi 2017 ÖSYS'ye başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücreti süresi içinde yatırılmadığı takdirde başvuru tamamlanmamış olacağından, sisteme girilen başvuru bilgileri geçersiz sayılacak. Sınava başvuru için ayrıntılı bilgiler, 2017 ÖSYS Kılavuzu'nda yer alıyor.

YGS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
(KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

*Başvuru/sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Haberin Devamı

YGS ÜCRETİ NEREDEN YATIRILACAK?

YGS başvuru ücretleri iki şekilde ödenebilecek. Üniversiteye girme hayalini gerçeğe dönüştürmek için uzun süredir hazırlanan adaylar, sınav ücretini kılavuzda yer alan anlaşmalı bankalara veya ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinde yer alan “ÖDEMELER" sayfasından yapabilecek.

2016 YGS sınav ücreti: 55 TL

2016 LYS sınav ücreti: 35 TL (Girmek istediğiniz her bir LYS için)

Sınavsız geçiş başvuru ücreti: 15 TL

Başvuru hizmeti ücreti: 3 TL

ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yeniden şifre edinme ücreti: 5 TL

ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden fotoğraf güncelleme ücreti: 10 TL

Haberin Devamı