Gazete Vatan Logo
Magazin Yevmiyemi eve bırakıp arkadaşımın aldığı bavulla İstanbul'a geldim

Yevmiyemi eve bırakıp arkadaşımın aldığı bavulla İstanbul'a geldim

Müslüm Gürses'e benzetilen Popstar'ın iddialı ismi Selçuk, hüzünlü öyküsünü VATAN'a anlattı. Günde 8.5 milyon liraya tarlada çalışarak geçinen ve İstanbul'a borç parayla gelen finalistin gönlü arabeskten yana...

30 yaşındaki Selçuk Demirelli, Müslüm Gürses'e benzeyen yorumuyla bir hayran kitlesi oluşturdu bile. Tarsuslu Demirelli'nin de hüzünlü bir öyküsü var. İlkokul mezunu Selçuk, yarışmaya katılmadan önce tarlada günde 8.5 milyon liraya çalışıyordu. Tek derdi 11 yıllık eşini ve 2 çocuğunu mutlu etmek.

* Eşiniz nasıl karşıladı bu yarışmaya katılmanızı?
Eşim Gülay'la 19 yaşındayken evlendik. Benden 4 yaş büyük. 2 oğlum var. Biri ilkokul 4. sınıfta, diğeri 2'de. Eşim, çocukların okulu olduğu için yanıma gelemiyor. 1 aydır da göremiyorum onu, hepsini çok özledim.

* Siz neden okumadınız?
İlkokul'dan sonra okumadım. Bir bisiklet tamircisinin yanına girdim. Bir ton dayak yedim. Okulu bıraktığım için pişman oldum ama iş işten geçmişti. Sonra amelilik türü başka işler yaptım. İlkokul mezunuyum diye iş vermediler. Bu yaşıma kadar amelelik yaparak geçindim yani.

Her işi yaptım
Ne tür işlerde çalıştınız?

Fayans, karo döşeme... Sonra sebze sattım. Ustam bu işi bana söylediğinde "Ya kardeşim ben utanırım" dedim. O da "Ekmeğini kazanmanın utanması mı olur?" dedi. İlk zamanlar sebzeyi tarttıktan sonra şu kadar derken utanıyordum. Sonra alıştım. Bir süre de İzmit'te deprem sonrası mobilya döşeme işi yaptım. Yarışmaya katılmadan önce de Tarsus'ta tarlada çalışıyordum. Karpuzu ekiyorlardı, biz üzerine naylon çekiyorduk.

Peki yarışmaya nasıl katılmanız nasıl oldu?
Tarsus'da Serkan diye bir arkadaşım var. Sesimi beğenir. Onun ısrarıyla katıldım. Bugün burada olmamın tek sebebi eşime ve çocuklarıma bir gelecek imkanı sağlayabilmek. Karım yarışmaya katılacağımı duyduğunda kıskançlığı kabardı "inşallah kazanamazsın" dedi.

İstanbul'a nasıl geldiniz?
404 yaka numarasıyla yarıştım. Yapıştırıcı gibi... "Bize pop söyle" dediler. "Ben pop bilmem, Müslüm Gürses'den okuyayım" dedim. Söyledim, "İstanbul'a geliyorsun" dediler. Eşime "Nasıl olacak? cepte beş kuruş para yok!" dedim. O anda oturduk ağladık. Çalıştığım yerden 8.5 milyonluk yevmiyemi alıp eve bıraktım. Bir müteahhit arkadaşım bana bavul alıp para verdi. Bir arkadaşım da üzerime kıyafet aldı. Şu an burdayım.

Aylık geliriniz ne kadar?
Sabit bir gelirim yok. Bir hafta çalışıp 10 gün geziyorum. Sabit işlere başvurduğum zaman ilkokul mezunu olduğum için reddediliyorum. İşte o zaman kahroluyorum "Sen ne şerefsiz adamsın, nasıl çalışmazsın, nasıl para kazanamazsın?" diye kendime kızıyorum. Son olarak tarlada 8.5 milyon lira yevmiyeye çalışıyordum. Aylık 250 milyon ediyor. Bu para ile geçinip çocuk okutmak çok zor.

Yüzde 64'lük rekor bir oy oranıyla birinci oldunuz...
Bu kadar büyük bir ilgi beklemiyordum. İnsanlar beni samimi buldu. Bana albüm yapmak isterlerse kabul ederim ama birine gidipte "Bana albüm yapın" demem.

Para sıkıntınız var mı?
Var ama müteahhit arkadaşım sağolsun her gün arayıp bir şeye ihtiyacın var mı diye soruyor. İki gün önce para gönderdi. Abim de Almanya'dan göndermiş.

Beğendiğiniz şarkıcılar arasında kimler var?
En başta Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses.

Sizi Bayhan'a benzetiyorlar. Rahatsızlık duyuyor musunuz bundan?
Halk öyle düşünüyorsa doğrudur. Bir şey diyemem.

Popstar olmam
Kendinizi popstar olarak görebiliyor musunuz?

Bu Popstar Yarışması, ama ben popstar olmam. Çünkü eğer ben birinci olursam halk "Bu adam pop okumuyor, ses rengi nasıl, siz bunu nasıl popstar yaparsınız" demezler mi?

İlerisi için neler düşünüyorsunuz, planlarınız neler?
Karımla imkansızlıklardan bazı şeyleri yaşayamadık. Paramız yok ama aşkımız var. Çok param olsa o paranın yarısını çocuklarımın diğer yarısını eşimin üzerine yaparım. Eşimi de asla aldatmam. Onun bana verdiği heyecanı kimse veremez.

Haberin Devamı