Gazete Vatan Logo

Yetki karmaşası sona erdi!

Yetki karmaşası sona erdi!

HSYK 1.Dairesi yetki karmaşasına son verdi. Balyoz, Ergenekon ve KCK gibi davalarda Yargıtay kararı ile yerel mahkemede yeniden yargılaması yapılacak dosyaların dışında yeniden yargılama talepleri de aynı mahkemeye yapılacak.

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından yeniden yargılama taleplerini hangi mahkemelerin karara bağlayacağı konusundaki yetki sorununu HSYK 1. Dairesi, Erkenekon ve Balyoz avukatlarının yaptığı başvuru üzerine karara bağladı.



Balyoz ve İstanbul Askeri Casusluk Davalarında cezaları onanan Çetin Doğan, Hakan Büyük ve Esin Tolga Uçar'ın avukatı Hüseyin Ersöz'ün yaptığı yeniden yargılama taleplerini inceleyen HSYK 1. Dairesi, aynı dosya kapsamında haklarındaki cezalandırma kararı bozulan kişilerin yargılamasını yapacak olan mahkemelerin bu talepleri de incelemesine karar verildi. Böylece yargılamanın yenilenmesi talepleri konusundaki yetki karmaşası da sonuçlanmış oldu.

HSYK 1. Dairesi'nin bu kararıyla Çetin Doğan ve Hakan Büyük yeniden yargılama taleplerini 88 Balyoz sanığının yeniden yargılanacağı İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine yapacak.

İstanbul Askeri Casusuluk Davası sanığı Esin Tolga Uçar hakkındaki yeniden yargılama talebini ise sanıkların haklarındaki cezalandırma kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulan kısmına bakacak olan İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi karara bağlayacak.

Haberin Devamı