Gazete Vatan Logo

Yetki Erdoğan’da!

AKP’li Sözen: Aday isimler üzerine durulmadı. MKYK, sayın genel başkanımıza süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki verdi

11. Cumhurbaşkanılığı seçimi öncesinde iktidar partisinin en üst karar organı olan MKYK dün kritik bir toplantı yaptı. AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı dün Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. Saat 11:45’te başlayan MKYK’da Erdoğan, şimdiye kadar yapılan anketler, teşkilat yoklaması ve görüşmelerine ilişkin MKYK üyelerine bilgi verdi. Toplantı öncesinde ”Baykal’la görüşecek misiniz?“ sorusuna ”İyi günler“ karşılığını veren Erdoğan, MKYK’nın gündemine ilişkin değerlendirme yapmaktan kaçındı.

SON KARAR TOPLANTISI
Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, MKYK’nın karar organı olduğuna dikkat çekerek, ” Takdir edersiniz ki, partinin en üst karar organı. Elbette birtakım konular müzakere edilip, sonuç öncesindeki son karar toplantısı olacaktır “ dedi. MKYK üyesi Fatma Şahin ise adayın toplantıda belirleneceğini söyledi.

SONUÇ DEĞİL, DEĞERLENDİRME
Erdoğan’a yakın isimlerden Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı, ” Olsun- olmasın’değerlendirmesini Sayın Genel Başkanımız yapacak. Toplantıda değerlendirme yapılacak. Sonuç toplantısı değil. Sayın Başbakanımız anketleri, görüşleri, görüşmeleri değerlendirecek. Bunlara göre değerlendirme yapacak. Genel Başkanımız her şeye layıktır. Ne karar verecekse partimiz, teşkilatımız, milletimiz arkasında olacak “ diye konuştu.

ADAY İSİMLER KONUŞULMADI
Toplantının sonunda açıklamayı AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen yaptı. Sözen, AKP MKYK toplantısında aday isimler üzerinde durulmadığını, MKYK’nın Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki verdiğini bildirdi. Sözen şöyle konuştu: “Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da anayasal çerçeve ve demokratik teamüller üzerinde durulması konusunda fikir birliğine ulaşıldı. Bu konudaki irademiz yeniden teyit edildi. MKYK’mız Sayın Genel Başkanımıza süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki vermiş bulunmakta ve son güne kadar, aday açıklamasının son gününe kadar sivil toplum kuruluşları ile olan görüşmeler kesintisiz devam edecektir.”

BAKANLAR KURULU ERTELENDİ
Bugün yapılacağı duyurulan Bakanlar Kurulu toplantısı ertelendi. Bakanlar Kurulu toplantısı pazartesi günü Erdoğan’ın katılamaması nedeniyle bugüne ertelenmişti. Ancak bugünkü toplantı da Erdoğan’ın bir dizi programı nedeniyle tekrar ertelendi. Erdoğan bugün Meclis Başkanvekili Ali Dinçer’in cenaze törenine katılacak, ardından Köşk’e çıkarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le haftalık olağın görüşmesini yapacak.

ERDOĞAN’A BASININ YOĞUN İLGİSİ
AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK)’nın yapıldığı AKP Genel Merkezi’ne basının yoğun ilgisi vardı. Aralarında BBC, ARD ve Reuters’in de bulunduğu yabancı medya kuruluşları toplantıyı takip ettiler. - Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, toplantı öncesinde gazetecilerin soruları üzerine “Sayın Başkan...” diyerek çevresine baktı ve yanıtsız bıraktı. - MKYK toplantısı sürerken, cep telefonlarının çalışmasını engelleyen “GSM bloker” sistemi çalıştırıldı.

Haberin Devamı