Gazete Vatan Logo

Yeşim’i ölüme indirdi, ‘fark etmedim’ dedi, tahliye edildi!

Samsun’da 8 yaşındaki Yeşim Sonaş’ı karla kaplı yol nedeniyle evine 300 metre uzaklıkta indirip, yağmur suyu kanalına düşüp ölmesine neden olan servis şoförü Yusuf S., tahliye oldu.

Yeşim’i ölüme indirdi, ‘fark etmedim’ dedi, tahliye edildi!

Samsun’un Terme ilçesindeki geçen olay 6 Ocak’ta meydana geldi. Taşımalı eğitim gören Söğütlü İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Yeşim Sonaş, okulu kar tatiline girince servisle Yeni Camii Köyü’ndeki evine döndü. Minibüs evinin bulunduğu yoldaki kar nedeniyle giremedi. Servis şoförü Yusuf S., Yeşim’i evine 300 metre uzakta bıraktı. Küçük kız yürüyerek eve gitmek isterken üzeri buz ve karla kaplı yağmur suyu tahliye kanalına düştü. Annesi Emine ve babası 44 yaşındaki Yakup Şonaş servis şoförünü aradı. Şoför Yusuf S., küçük kızı 1 saat önce yolda bıraktığını söyleyince aile fertleri aramaya çıktı. Arama sonunda Yeşim Sonaş’ın su kanalında önce çantası daha sonra cesedi bulundu. Yusuf S., gözaltına alındı. Sürücü sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Yüzde 80 kusurlu

Savcılığın hazırladığı iddianamede, iş güvenliği uzmanı tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, Yeşim Sonaş’ın güvenli biçimde su ile kaplı yoldan karşıya geçişini sağlamadığı belirtilerek servis şoförü Yusuf S. yüzde 80 kusurlu, Söğütlü Ortaokulu Müdürü Ahmet S. de velilere okulların erken kapandığına dair ve servis şoförlerine velilerin telefon numaralarını vermeyerek yüzde 20 kusurlu olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Yeşim’in kardeşleri ve annesi mezarı başında her gün gözyaşı döküyor.

Anne-baba şikayetçi ama

Terme Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkarılan servis şoförü Yusuf S. ifadesinde, Yeşim Sonaş’ı sabah aldığı yerde güzergah üzerinde indirdiğini anlatırken, “Hafif kar vardı. Yerlerde su olup olmadığını fark etmedim. Ben de ailesinin telefonu yoktu. Bu nedenle arayamadım. Yeşim Sonaş’a, ’Seni şimdi annen alacak’ dedim. Çünkü bize okul idaresi ailelere haber verdiklerini söylemişlerdi. Ayrıca Yeşim Sonaş’ın evindekilerin duyması için aracın kornasını 5-6 defa çaldım. Yeşim Sonaş’ın araçtan inerken bir şey söylediğini duymadım. İndirdikten sonra yoluma devam ettim.” Tanık ifadelerinin ardından anne Emine Sonaş ve baba Yakup Sonaş, kızlarının ölümünden servis sürücüsünü sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Mahkeme tutuklu sanığın tutukluluk süresini ve hakkında istenen cezanın alt ve üst sınırı, mevcut delil durumunu dikkate alarak tutuksuz yargılamasına karar verdi.

Haberin Devamı