Gazete Vatan Logo

Yeşile duyarlılık gerekiyor

ÇEDBİK ‘ kongresine yurtdışından kendi alanından uzman kişiler de katılım sağladı.

İzka İnşaat, 4-5 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ( ÇEDBİK) Kongresi’ne katılım gösterdi. Bu yıl, ‘Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler" / "Binadan Yerleşkeye Bütünsel Tasarım için Diyolog" ana temasıyla düzenlenenkongrede , yedi oturum , yedi başlık altında ve kırk konuşmacıyla sürdürülebilir bina alanındaki hemen her konuya değinilerek yoğun bir katılım sağlandı.

Yeşil Binalar konusunda Türkiye’nin en büyük kongresi olan ‘ ÇEDBİK ‘ kongresine yurtdışından kendi alanından uzman kişiler de katılım sağladı.

İzka İnşaat adına kongreye katılan İş Geliştirme Koordinatörü Merve Kaya(Y. Mimar ve Şehir Plancısı) ,‘ekolojik sorunların her geçen gün artması sebebiyle enerji ve çevre konularındaki duyarlılığın da artması gerekiyor. Başka bir dünya yok. Gelecek nesilleri düşünerek hareket etmeliyiz. Gayrimenkul ve tasarım alanındaki herkese bu anlamda büyük sorumluluk düşüyor. Konuya süreç yönetimi olarak bakılmalı; yani sadece bina bazında değil kentsel bölge ölçeğinde yeşile ve sürdürülebilirliğe duyarlılık gösterilmelidir. Bu doğrultuda konuya bütünleşik süreç olarak bakacak olursak, kent ölçeğinden malzeme ölçeğine kadar kurgulanacak işbirliklerinde alt-yapı ve eko yapı malzeme konusunda yapılacak düzenlemeler de önem taşımaktadır. ‘dedi.

Haberin Devamı

ÇEDBİK kongresinin kendileri için önemine de değinen Kaya; ‘Yeşil binalarla ilgili gerçekleştirilen bu önemli kongreye katılmak şirketimiz için de önem taşıyor. Yaklaşık bir ay önce lansmanını gerçekleştirdiğimiz ve ‘leed ‘sertifikasına aday olan projemiz ‘Park Yaşam Ataşehir ‘ , İzmir’de yeşil bina uygulamalarına önem vererek gerçekleştirdiğimiz ve yoğun ilgi gören bir proje . Projemizin ‘leed’ kapsamında uluslararası standartlara göre detaylı bir değerlendirme sonucu alacağısertifikayla da yeşil bina özelliklerine uygunluğunu belgelemiş olacağız. ‘ÇEDBİK ‘ gayrimenkul sektöründe bu tip sürdürülebilir yeşil uygulamaların teşvik edilmesine ve farkındalığın artmasına katkı sağlayan önemli bir organizasyondur’ şeklinde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

’5 Ocak’ta sona eren ve interaktif olarak gerçekleştirilen Çedbik Kongresi’nde, Sürdürülebilir belgeleme, sürdürülebilir yerleşke ve malzeme, sürdürülebilir finans, sürdürülebilir verimlilik, entegre tasarım ve sürdürülebilir bina yönetimi konusunda oturumlar gerçekleştirildi.