Gazete Vatan Logo

Yeşilçam filmi gibi

1990’daki hac faciasında öldü sanılan 12 çocuk annesi Fahire Kara’nın sağ ve Suudi Arabistan’da yaşadığı ortaya çıktı. Facia sırasında bir Suudi vatandaşın Fahire Hanım’ı yaralı bulup tedavi ettiği, sonra da evine kapattığı öğrenildi

Yeşilçam filmi gibi

Türkiye, hac vazifesini yerine getirmek için gittiği Suudi Arabistan’da öldüğü sanılan ve 26 yıl sonra yaşadığı ortaya çıkan Batmanlı Fahire Kara’yı konuşuyor. Müge Anlı’nın programında gündeme gelen inanılmaz olay şöyle gelişti: Batman Beşiri’de oturan Abdurrahman Kara (75) ile eşi Fahire Kara 1990 yılında Mekke’ye gitti. Tarihe ‘El Muaysem Tfaciası olarak geçen olayda şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamda 447’si Türk, bin 426 hacı adayı hayatını kaybetti. Facia sırasında Abdurrahman Kara eşi Fahire Kara’yı kaybetti. 1 hafta boyunca eşini arayan Abdurrahman bey, bir sonuç alamayınca Türkiye’ye döndü. Başvurmadık kapı bırakmayan Abdurrahman Bey, sonunda pes etti. Fahire hanım için gıyabında cenaze namazı kılındı.

Şoke eden gelişme

Aradan 26 yıl geçtikten sonra Fahire Kara’nın çocukları annelerinin yaşadığı hakkında bir duyum alınca atv’deki Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı. Kara’nın çocuklarından Mesude ve Mehmet Hatip Kara, Anlı’ya annelerinin fotoğrafını gösterip bulunmasını istedi. Programa bağlanan bazı izleyiciler Fahire Kara’yı Mekke’de tepih satarken gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Birçoğu da Kara’nın “Ben Batman Beşiriliyim. Adım Fahire. 1990 yılındaki faciada eşimi kaybettim. Yaralanmıştım. Bir adam beni bulup iyileştirdi sonra gitmeme izin vermedi. Bana eşimin öldüğünü söyledi. Beni hapsetti. Evlendim. Burada 3 çocuğum var. Beni burada tutuyorlar” dediğini iddia etti.

Mekke’de tespih satıyor

Hanife Onaran isimli bir izleyici Fahire Kara’yı 2016 yılı Mart ayında ve Ramazan ayında gördüğünü anlattı. 2013’te Mekke’ye giden bir diğer izleyici de “Kaldığım otelin önünde tespih satan bir kadın vardı. Türkçe konuşuyordu. Hatta çektiğim fotoğraflar arasında o da var” diyerek çektiği fotoğrafı da programa gönderdi. Fotoğraftaki kadının, Fahire Hanım’a benzerliği dikkat çekti.