Gazete Vatan Logo

Yeşilay'ı protesto ettiler

Gebze'de üniversite öğrencileri haklarında açıklama yapan Yeşilay Gebze şubesini protesto etti

GEBZE Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) öğrencisi 200 kişilik grup, okul içerisinde alkol alındığına dair açıklamada bulunan Yeşilay Gebze Şubesi’ni protesto etti. Yeşilay yöneticilerini kınayan ve şube başkanını istifaya çağıran öğrenciler, basın açıklaması ardından derneğe siyah çelenk çelenk bıraktı.

Yeşilay Gebze Şube Başkanı Bilal Başkonuş, geçen hafta düzenlenen GYTE Bahar Şenlikleri’nde alkol alındığı ve M.H.B. adlı kız öğrencinin bu nedenle fenalaşak hastaneye kaldırıldığını savunarak alkol alan öğrenci ve enstitü yönetimini kınadı.

Bunun asılsız olduğunu ileri süren 200 öğrenci, önce okul daha sonra da Yeşilay Gebze Şubesi önünde basın açıklaması yaparak, Yeşilay yöneticilerini kınadı. Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı’yı göreve çağıran öğrenciler, "Bizleri zan altında bırakmaya kimsenin hakkı yok. Hepimiz öğrenciyiz ve buraya okumaya geliyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz. Yeşilay yöneticileri yalan basın açıklaması yapana kadar, etkinlikte stant açsa daha verimli olurlardı. Yeşilay yetkililerini kınıyoruz" dedi.

Slogan atan öğrenciler basın açıklaması ardından Yeşilay Gebze Şubesi önüne ’GYTE Öğrencileri’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

Haberin Devamı