Gazete Vatan Logo

Yeşilay, ABD temsilciliği için TASC ile protokol imzaladı

34 ülkede temsilciliği bulunan Yeşilay, ABD'de de çalışmalarına başlamak üzere Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ile ortak çalışma protokolü imzaladı

Bağımlılıkla mücadele eden Yeşilay, ABD'de temsilcilik açma çalışmalarında işbirliği yapmak için Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ile ortak protokole imza attı.

ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen imza törenine Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk, Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak ile TASC Eş Başkanları Halil Mutlu ve Günay Evinch katıldı.

Marriott Otel'de gerçekleşen imza törenine ABD'de yaşayan Türkler kadar Amerikalı Müslümanlar da ilgi gösterdi.

İmza töreninin ardından AA muhabirine değerlendirmeler yapan Yeşilay Başkanı Öztürk, Yeşilay'ın 97 yıllık bir kuruluş olduğunu ancak son yıllarda Türkiye dışına da açılım yaptığını ve 34 ülkede temsilciliklerinin kurulduğunu belirtti.

"Bu çalışmaları ABD'ye de taşımak istiyoruz"

Geçen yıl, ülke Yeşilay'larını bir federasyon çatısı altında topladıklarını dile getiren Öztürk, "Bu çalışmalarımızı ABD'ye de taşımak istiyoruz. Sağ olsunlar bu noktada TASC ile birlikte çalışıyoruz. Bundan sonra artık Amerika'da da Yeşilay havası esmeye başlayacak." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yeşilay'ın her türlü bağımlılıkla mücadele eden bir sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Öztürk, "Dünyada bu alanda faaliyet gösteren birçok kurum var ama Yeşilay bunların en eskilerinden biri. Bu bakımdan tarihi bir misyonumuz var. Ayrıca Yeşilay, sadece bir tür değil, her türlü bağımlılıkla mücadele ediyor." ifadesini kullandı.

"Bağımlılık tüm dünyanın sorunu"

Başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere birçok uluslararası kurumla işbirliği yaptıklarını anlatan Öztürk, "Dil, din ve ırk fark etmeksizin bağımlıklık, tüm dünyanın sorunu. Dolayısıyla tüm dünyanın bu konudaki birikimini bir araya getirip savaşmaya devam etmemiz gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Törende yaptığı konuşmada Yeşilay'ın temel misyonundan ve faaliyetlerinden bahseden Öztürk, ABD temsilciliği ile önemli bir güç kazanacaklarını ve bu ülkede de bağımlılıkla mücadele noktasında çaba göstereceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak, bu işbirliğinden doğacak ortak çalışmanın, Türkiye ile ABD arasında bir köprü görevi görmesini temenni ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

"Tecrübelerimizi Amerikan toplumuna taşıma şansımız olacak"

Albayrak, Yeşilay'ın bilimsel yöntemlerle bağımlılıkla mücadele ettiğine işaret ederek, "Bu tecrübelerimizi Amerikan toplumuna taşıma şansımız olacağından dolayı bugün gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Dünya genelinde bağımlılık yapan ürünlerin yaygınlaştırılması için büyük paralar harcayan insanlar da olduğunu kaydeden Albayrak, buna mukabil bağımlılıkla mücadele noktasında daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Bağımlılık ABD'de çok ciddi bir sorun"

Ardından söz alan TASC Eş Başkanı Halil Mutlu ise bu girişimlerinden dolayı Yeşilay heyetine teşekkür etti. Bağımlılık sorununun ABD'de çok ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Mutlu, kendisinin de bir doktor olarak bu tür vakalarla sıkça karşılaştığını ifade etti.

ABD genelinde her bir saatte 8 kişinin aşırı doz uyuşturucu madde kullanımından dolayı hayatını kaybettiğine dikkati çeken Mutlu, Yeşilay'ın ABD'de faaliyetlerine başlamasıyla hem Türklerin hem de diğer milletlerden insanların daha güvende olması noktasında çalışmaların yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberin Devamı

TASC Eş Başkanı Günay Evinch de bağımlılığın, toplumların belası olduğunu vurgulayarak bu alanda yapılacak her çalışmanın büyük değer taşıdığını belirtti.