Gazete Vatan Logo
Futbol Yeşil Vadi’ye komşu 650 daire satışa çıktı

Yeşil Vadi’ye komşu 650 daire satışa çıktı

Beylikdüzü’nde inşa edilen Kalekent’in 650 konutluk ikinci etabı satışa çıktı. Kalekent, 1 milyon metrekarelik Yeşil Vadi şehir parkının karşısında yer alacak.

Gül İnşaat ve Liv Yapı, 3S Kale ortaklığı ile Beylikdüzü’nde inşa ettiği Kalekent’in ikinci etabının satışına başlıyor. 100 bin metrekare alan üzerinde 250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen ve toplam 1.421 konuttan oluşan Kalekent’te 650 konut satışa çıkıyor. İlk etap satışlarında yüzde 60’ı yakalanması ve bazı daire tiplerinin tükenmesi nedeniyle, ikinci etap planlanandan daha erkene çekildi. Projedeki daireler, 2 bin 700 liradan başlayan metrekare fiyatlarıyla satışa sunulacak.

2016’ta tamamlanacak

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, Kalekent’in yeni etabıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Projeye başlayalı 9 ay oldu ve ilk alanlar şu ana kadar yüzde 30-35 kazandı. Yapımına başlayacağımız ikinci etap, ilk etaba göre yüzde 20 kazandırdı. Bu etaptaki daireleri 2016 yılının son çeyreğinde teslim edeceğiz. Proje sonunda ise yüzde 50-60 oranında prim kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Kalekent’in ilk etabındaki 1+0 daireleri gelen talepler üzerine 1+1’e çevirdiklerini anlatan Gül, yeni etapta ise daha büyük dairelere yer verdiklerini, dairelerin 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinde olduğunu belirtti.

1 milyon metrekare

Liv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Aydın ise Kalekent’in Beylikdüzü’nde 1 milyon metrekarelik alanda kurulacak Yeşil Vadi projesinin karşısında yer aldığını ifade ederek, “6 etapta planlanan bu şehir parkının 160 dönümlük ilk etabı tamamlandı diye konuştu.

Basın Ekspres’e karma proje

METİN Gül, Basın Ekspres Yolu’nda yeni bir arsa aldıklarını da açıkladı. 16 dönümlük bu arsada karma bir proje hedeflediklerini anlatan Gül, otel, ofis ve konuttan oluşan bir proje yapmak istediklerini söyledi. Gül, Emlak Konut’un işlerini de takip ettiklerini, İstanbul’un Avrupa yakasına odaklanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı