Gazete Vatan Logo

Yeşil Çatı Ödülleri sahiplerini buldu

Yeşil Çatı Ödülleri 260 mimarın katıldığı bir törenle dağıtıldı

Merkezi Almanya’da bulunan International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği tarafından 4’üncüsü düzenlenen Yeşil Çatı Kongresi kapsamında 35 farklı ülkeden yaklaşık 260 mimar ve peyzaj mimarı, Avrupa’nın en büyük yeşil çatı uygulamalarından birine sahip olan Zorlu Center’ın çatısında buluştu. Kongre katılımcıları, Boğaz manzarası eşliğinde, Zorlu Center’ın yeşil çatısına ilk kez ayak basmanın heyecanını yaşadı.

Yeşil çatılar konusunda dünyadaki en büyük organizasyon olma özelliğine sahip olan Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, Zorlu Center Peyzaj Müdürü Zerrin Bucaklı ve Yüksek Mimar Deniz Aslan’ın (DS Mimarlık) liderliğinde ilk kez gerçekleşen “Zorlu Center Teknik Gezisi” ile başladı.

Geziye dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen, alanlarında uzman yaklaşık 260 mimar, peyzaj mimarı ve tasarımcı katıldı. 72 bin metrekarelik yeşil alana ve 60 bin metrekare ile Avrupa’nın en büyük yeşil çatısına sahip olan Zorlu Center, tarihinde ilk kez böyle bir organizasyona imza attı. 200’ü aşkın bitki ve 68 farklı ağaç türü ile 21. yüzyılda Asya’dan Avrupa’ya geçişte, modern kentin mimari değerlerle kaynaşmasını gösteren önemli bir yapı olma özelliğini taşıyan Zorlu Center, yabancı konukların da ilgi odağı oldu

Haberin Devamı

Zorlu Center’a bir ödül daha

Teknik Gezi sonrasında açılış konuşmaları ile başlayan kongrede Zorlu Gayrimenkul Grup Başkanı Mesut Pektaş “Zorlu Center ve yatırımcı perspektifinden yeşil çatılar” konuşmasında Zorlu Center’ın Avrupa’nın en büyük yeşil çatısına sahip olduğunu ve kentin merkezinde karbon değerlerini düşüren bir yeşil alan yarattıklarını söyledi. Pektaş, “Yeşil alana Zorlu Gayrimenkul Grubu olarak her zaman çok önem verdik. İstanbul’a bir Çatı Bahçesi kazandırarak 72 bin m²’lik bir yeşil alanı armağan etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Mimariyle peyzajın bu kadar koordine olduğu başka bir proje şu an için yok. Dünya literatürünün önemli yeşil çatılarından birine sahip olan Zorlu Center, bu anlamda, yeşil alanların gayrimenkul projelerinde artırılmasının da en iyi örneklerden biridir.” dedi.

Haberin Devamı

Kongre kapsamında yer alan IGRA Yeşil Çatı Ödülleri 2015 töreninde ise Zorlu Center “Trendsetting Architecture” (Trend Yaratan Mimarlık) kategorisinde ödüle layık görüldü.