Gazete Vatan Logo

Yeryüzündeki gizemli cennet: KALEKÖY

Antalya’nın Demre İlçesi’nde Simena Antik Kenti içinde yer alan yarımada biçimindeki Kaleköy, doğal güzelliği, berrak denizi ve tarihi kalıntılarıyla ziyaretçilerine görsel ziyafet sunuyor.

Yeryüzündeki gizemli cennet: KALEKÖY

Yılda 3 milyon yerli ve yabancı tatilcinin ziyaret ettiği Kaleköy, zirvedeki Simena Kalesi, su altındaki Batık Kent, taş evler, kaya mezarları ve antik tiyatrosuyla adeta açık hava müzesini andırıyor. Yazar Falih Rıfkı Atay’ın ’Yeryüzündeki Cennet’ diye nitelendirdiği Kaleköy’e, ada olmamasına rağmen karayoluyla ulaşım mümkün olmadığı için sadece deniz yoluyla gidiliyor. Araç bulunmadığı için sessiz ortamı, temiz havasıyla dikkat çeken Kaleköy, Simena Kalesi ve antik tiyatrosuyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Mavi turun uğrak yeri

Antalya’ya 185 kilometre uzaklıktaki Kaleköy, mavi tura çıkan yatların uğrak yerleri arasında yer alıyor. Ziyaretçiler, içerisinde Ortaçağ’dan kalma tiyatro ve tapınak bulunan Simena Kalesi’ne çıkıyor. Tarih, doğa ve deniz üçlemesinin iç içe olduğu bu şirin köy, berrak deniziyle ilgi görüyor.

Yapılaşmaya izin verilmiyor

M.Ö. 4’üncü yüzyıldan kalan bir Likya kenti olan Kaleköy, bir kartal yuvasını andırıyor. Birinci derece ’sit’ alanı olduğu için yapılaşmaya izin verilmeyen Kaleköy’de, tatilciler simge haline gelen Likya dönemine ait taş evlerde konaklıyor. Kaleköy’de taş evlerden oluşan toplam 100 yataklı 4 pansiyonda konaklama yapılıyor.

Haberin Devamı