Gazete Vatan Logo

Yerli yolcu uçağına ilk siparişi İTO verdi

Yerli yolcu uçağına ilk sipariş İstanbul Ticaret Odası’ndan geldi. Farnborough Havacılık Fuarı’nda 32 koltuk kapasiteli TRJ328 tipi uçak için iyi niyet mektubu imzalandı.

Yerli yolcu uçağına ilk siparişi İTO verdi

Yerli yolcu uçağına ilk sipariş İstanbul Ticaret Odası’ndan (İTO) geldi. 32 koltuk kapasiteli TRJ328 tipi uçaktan 10 adet almak üzere Londra yakınlarında yapılan Farnborough Havacılık Fuarı’nda TRJet şirketi ile iyi niyet mektubu imzalandı. Eren ve Fatih Özmen’in sahip olduğu ABD merkezli Sierra Nevada şirketi, Alman Dornier şirketinin üretimi 328 serisi jet ve turboprop bölgesel uçakların haklarını satın almış, daha sonra Ankara merkezli TRJet adlı şirket kurulmuştu. TRJet, ilk etapta 32 koltuklu 328 serisi uçakları modernize ederek TRJ328 adıyla üretecek; daha sonra da koltuk kapasitesi 60-70 koltuğa çıkarılarak TRJ628 adında yeni bir uçak ailesi oluşturulacak.

Şehirlerarası çapraz ve kısa mesafeli uçuşların yapılacağı uçaklar yarı hazırlanmış pistlere inip kalkabiliyor. Uçağın sivil modelinin yanı sıra ambulans uçak, deniz-karakol uçağı, VIP, askeri nakliye uçağı olarak kullanılabilmesi hedefleniyor. Motor ve diğer sistemleri modernize edilecek TRJ328 uçaklarında mühendislik ve imalat çalışmaları Türkiye’de yapılacak. İlk teslimat 2023’te gerçekleştirilecek. Projenin maliyeti 1.5 milyar dolar olacak.

Haberin Devamı