Gazete Vatan Logo

Yerli otonun üretim merkezi Bursa olsun

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ‘Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödülleri’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törende sahiplerini buldu. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın yerli otomobilin üretim merkezi olması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek istedi.

Yerli otonun üretim merkezi Bursa olsun

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kent ve ülke ekonomisine yüksek düzeyde katkı sağlayan iş dünyası temsilcilerini düzenlenen bir organizasyonla ödüllendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı ‘Ekonomiye Değer Katanlar-2015 Ödül Töreni’nde 7 kategoride 72 ödül dağıtıldı. Törende gelir ve kurumlar vergisi sıralamasında ilk 10’da yer alan kişi ve kurumlar ile en fazla ihracat yapan 10 firma kürsüye çıktı.

Avantajlar sunacak

‘En Başarılı KOBİ’ler sıralamasında 7 firma ödüllendirildi. ‘İnovasyon’ kategorisinde 10 firma, ‘Dönüşümün Liderleri’ kategorisinde 4 firma, ‘Sektör Liderleri’ kategorisinde 21 firma ödül aldı. Kurumlar Vergisi’nde Gemlik Gübre, Gelir Vergisi’nde Muharrem Yılmaz, İhracat’ kategorisinde Oyak Renault, ‘İnovasyon’ kategorisinde Tofaş zirvede yer aldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin kendi otomobilini üretme noktasında çok stratejik ve doğru bir adım attığını ifade etti. Burkay, “Biz de Bursa iş dünyası adına yerli otomobil hedefine tam desteğimizi açıkladık. İlk Türk markası üretimine talip olduk. Yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi, ürün maliyeti, teknolojisi ve ürün geliştirme konusunda önemli avantajlar sunmaktadır. Bursa iş dünyası olarak, Türkiye’nin gururu olacak bu projeye baş koyduk. Cumhurbaşkanımızın da destekleri ile ilklerin kenti unvanıyla ilk yerli otomobil üretiminin adresi olarak Bursa’nın seçilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan: Rusya’ya rağmen ihracat artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Bu ödüllerin her birinde, çok büyük emek, alın teri, değer bulunduğunu biliyorum. 126 yıldır bu doğrultuda faaliyet gösteren BTSO, hizmetleri ve Bursa’ya kazandırdığı katma değerlerle, Türkiye çapında gerçekten müstesna bir konumda yer alıyor. Bursa büyürse Türkiye büyür” dedi. Erdoğan, ekonomik göstergelerin hızla olumlu yönde hareket etmeye başladığını; büyümede, üretimde, istihdamda son derece müspet sinyaller alındığını ifade etti. Rusya ile yaşanan sorunlara rağmen, ihracatın kısa sürede yeniden yükselme trendine gireceğine inandığını anlatan Erdoğan, “Bizim müteşebbisimiz dünyanın dört bir yanını hallaç pamuğu gibi atma kabiliyetine sahiptir. Bir kapı kapanır, Mevlam bize nice kapılar açar” diye konuştu.

Haberin Devamı

İşte sektör birincileri

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, tarihteki 16 büyük Türk devletini temsilen dikilen 16 çınar ağacının sertifikasını Cumhurbaşkanı’na takdim etti.

- Mobipa Mobilya

- Soyiç İnşaat

- Bursa Beton

- Kırcılar Deri

- Ekonomik Döviz

- Türk Prysmian Kablo

- BİS Enerji

- Sütaş

- Kamil Koç Otobüsleri

- Meskar Yapı

- Burkay Uğur Kauçuk

- Gemport Gemlik Liman

- Borçelik

- Oyak Renault

- Beyçelik Gestamp

- Eskapet

- Özdilek

- SS Bursa Eczacılar Koop.

- Korteks Mensucat

- Sönmez Turizm