Gazete Vatan Logo

Son dakika! Yerli otomobil fabrikası nerede? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Yerli otomobil bekleyişi sona erdi ve aracın ilk detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, yerli fabrikanın nerede kurulacağını da açıkladı. Peki, yerli otomobil fabrikası nerede?

Son dakika! Yerli otomobil fabrikası nerede? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Yerli otomobil bekleyişi sona erdi, aracın detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende Erdoğan, yerli fabrikanın nerede kurulacağını da açıkladı. Peki, yerli otomobil fabrikası nerede? İşte yerli otomobile dair detaylar…

YERLİ OTOMOBİL NEREDE ÜRETİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tanıtımda yaptığı açıklamada; yıllardır Türkiye’nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini, bizim montajcılıktan çok daha iyisine layık olduğunuzu hep dile getiririz. Ülkemizi 350 bini bile bulmayan otomotiv üretim potansiyelinden 1.5 milyonun üzerinde bir otomotiv üretim seviyesine çıkardık. Bu sektördeki ihracatımız 32 milyar dolara ulaştı. Ama maalesef kendi otomobilimizi üretme çabalarımızda uzun süre netice alamadık. Bu konuda birçok adım attık. Girişimde bulunduk. Bizim hayalimiz tüm hakları ülkemize ait olan, tasarımcılarımızın emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle üretilen dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bunun için de bir babayiğit arıyorduk. Nihayetinde milletimizin bu hayaline gönül veren babayiğitler ortaya çıktı. Otomobilimiz, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki TSK'ya arazide inşa edilecek fabrikada üretilecek.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar olacağı belirtildi.

Bursa'nın Gemlik ilçesi Haralar bölgesi, limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayiye yakın olmasıyla biliniyor. Tesisin kurulacağı alanın, TSK'ya ait 4 milyon metrekarelik arazi olması dolayısıyla tercih edildiği belirtildi. 22 milyar lira ile kurulacak olan yerli otomobil üretim tesisinde ise 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.