Gazete Vatan Logo

Yerli Hyundai SUV’u Türk halkı seçecek

Hyundai Assan’ın İzmit tesisinde üreteceği B-SUV için geri sayım başladı. Ancak şirket iki model arasında tercih yapamadı. Hyundai Assan da çareyi vatandaşta buldu. Araç Türkiye’de satışa sunulacak göreceği ilgiye göre seçim yapılacak.

Yerli Hyundai SUV’u Türk halkı seçecek

İzmit tesisinin 20’nci yaşını kutlayan Hyundai Assan üçüncü yerli model için geri sayıma başladı. i10 ve i20’den sonra Türkiye’de B-SUV üretmeye hazırlanan şirket, yılın son çeyreğinde harekete geçecek. Hyundai Assan, Hindistan’da satılan Creta veya Güney Kore’de üretimine başlanacak yeni SUV’dan birini seçecek. Yeni modelin hem iç pazarda hem de ihracatta iddialı olmasını isteyen şirket, Türk halkının kararına göre tercihini belirleyecek.

Hyundai Assan Başkan ve CEO’su Mong-Hyun Yoon, yeni yılın ilk yatırım müjdesi olarak duyurdukları SUV modelle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, 2019’dan itibaren üretime start vereceklerini söyledi. Yoon, “Üreteceğimiz B-SUV’un hangisi olacağı konusunda Kore ile henüz karara varamadık. Son çeyrekte modeli duyuracağız” diye konuştu.

Eylül’de Kore’de piyasaya sunulacak yeni B-SUV’un Ekim’de Türkiye’ye satışına başlayacaklarını kaydeden Yoon, şöyle devam etti: “Bu araç Intrado Concept’i baz alınarak üretilecek. Türkiye’de üretimi planlanan modelin hem iç piyasayı tatmin etmesini hem de Avrupa’ya ihraç edeceğim bir araç olmasını istiyorum. Satışına başlayacağımız yeni SUV bizim için adeta bir deneme olacak.”

Haberin Devamı

SUV’dan ilk etapta 50 bin adet üreteceklerini söyleyen Mong-Hyun Yoon, “235 adetlik kapasitemizi i10 ve i20 zaten dolduruyor. Üstelik yüzde 90’ını ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönemde B segmentinde satışların küçülmesini öngörüyoruz. 235 binlik kapasiteyi yeni modelle tamamlarız” dedi.

Hibrit rekabetine girecek

Yeni modeller ile oldukça iddialı satış adetleri yakalanacağını belirten Mong-Hyun Yoon, şunları kaydetti: “Yeni i30 modelimizi İstanbul Autoshow’da sergileyip satışa sunacağız. Hyundai’nin geleceğinden izler taşıyan yeni i30, sunduğu özellikler ve iyi bir fiyat politikasıyla bize hayli müşteri kazandıracak. Bu yıl 5 bin adetlik satış planımız var. Ayrıca Haziran ayı sonunda Türkiye’de ilk Hyundai markalı hibrit modelimiz IONIQ’in satışına başlayacağız. Bu yıl 500 IONIQ satmayı hedefliyoruz. Ekim’de gelecek yeni B-SUV ile birlikte Hyundai Assan olarak yılı 52 bin adet ve üzerinde bir satışla kapatmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Yakıt tüketimi % 20 düştü

HyundaI, ilk olarak 2007 yılında satışa sunduğu C segment modeli i30’u yeniledi. Yeni i30’da yeni nesil benzinli motorlar 100 beygirlik 1.4 MPi, 140 beygirlik 1.4 T-GDI ve 136 beygirlik 1.6 litre turbo dizel ünite sunuluyor. Araç tüketimi yüzde 20 kadar düşürebilen 7 ileri çift kavramalı otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabiliyor. Yeni i30’un satışına İstanbul Autoshow Fuarı’nda başlanacak.