Gazete Vatan Logo
Magazin Yerli Friends geliyor

Yerli Friends geliyor

Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar gibi başarılı yapımların yaratıcısı Birol Güven reyting rekotmeni Friends'in yerli versiyonunu çekecek. Başrolde ise Helin Avşar olacak

Sit-com kavramını Türk seyircisine sevdiren Birol Güven yeni sezonda da boş durmuyor. Güven'le ses getirecek yeni projelerini konuştuk.

Bu yıl televizyon dizilerindeki trend sizce ne olacak?

Bu yıl dizilerde entrika boyutunun yükseleceğine inanıyorum. Entrika-komedi artacak. Kadın isterse tarzı diziler iş yapabilir. Ben de komedinin içine entrika koydum mesela... Seyirci Bir istanbul Masalı'nı seviyorsa ben de en az onun kadar duygusal yapabilirim. İstanbul Masalı da içine komedi koyabilir. Ben daha çok her şeyin içinde olduğu dizilerin geleceğine inanıyorum.

Devam eden dizileriniz hangileri?

En Son Babalar Duyar hiç ara vermeyen bir dizi... Yaz kış devam ediyor. 120 bölüm oldu ekip şimdi çekimler için Asos'a gidiyor. Kadın İsterse dizisini 26 bölüm olarak tasarlamıştım ama kanal devam etmek istiyor, ekip ve oyuncular devam etmek istiyor, ben de karşı çıkmadım. Ama bir yıl önce senaryoyu tek başıma yazıyordum şimdi bir senaryo ekibi kurduk.

Helin Avşar'ın oynayacağı 'Erkekler Neden Evlenmez?' dizisiyle aile konseptinin dışına çıkmak istemenizin nedeni bu konuda canınızın yanması mıydı?

Yok. Ben yaptığınız işin tepki almasını sağlıklı buluyorum. İki tip iş yapabilirsiniz biri seyirliktir. Mesela GORA seyirliktir ama Kadın İsterse öyle değil... Seyrettiğiniz zaman karı koca arasında baş ağrısı yaratabilir. Gerçeklik duygusu üzerine çok kafa yoruyorum. Benim çok yakın arkadaşlarım arayıp "Yaktın bizi karımla bu diziyi seyredemiyoruz" diyor. Bu benim tercihim, benim ekolüm.

İsimsiz oyuncuları tercih etmenize karşın bu oyunculara verdiğiniz yüksek ücretlerin piyasayı zorlamasından da şikayet ediliyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Ben cast'ta da yaratıcılıktan yanayım. Bazen bir cast vardır insanı hiç heyecanlandırmaz, çıtası vardır, reytingi bellidir. Mesela Cihan Ünal, Tamer Karadağlı ve Levent Ülgen'e başta kanallar karşı çıktılar ama çok iyi oynadılar. Ben bu yaratıcılığın peşindeyim işte. Biz isimsiz kişileri onlara daha az para vermek için istemiyoruz ama başarı olunca çok para verilebilinir.

Haberin Devamı