Gazete Vatan Logo

Yerli filmler gelmeden soundtrack'leri geldi

2004 yılı Türk filmine doyacağımız büyü olacak. Yapımcılar vizyona giren filmlerin sadece konusu ve görsel kalitesine değil müziklerine de önem vermeye başladı

2004 yılı Türk filmine doyacağımız büyü olacak. Yapımcılar vizyona giren filmlerin sadece konusu ve görsel kalitesine değil müziklerine de önem vermeye başladı. Sonuç olarak da müzik piyasasında "Türk film müzikleri" gibi farklı bir kulvar meydana geldi. İşte önümüzdeki haftadan başlayarak vizyona girecek yeni Türk filmleri ve birbirinden iddialı soundtrack albümlerinin analizi. Filmleri izleyin şarkıları dinleyin...

Merhaba Hababam Sınıfı
Rıfat İlgaz'ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı, yeni kadrosuyla 16 Ocak'ta beyaz perdeye merhaba diyecek. Filmin soundtrack albümünde ise yeni şarkıların dışında Atilla Özdemiroğlu'nun eski Hababam Sınıfı serilerindeki unutulmaz bestesi çeşitli versiyonlarla yer alacak.

Okul
Nehir Erdoğan, Deniz Akkaya ve Ali Sunal gibi oyuncuların rol aldığı film 9 Ocak'ta sinema salonlarında. Kevin Moore'un müziklerini yaptığı filmin soundtrack albümü önce Avrupa ve Amerika'da müzikseverlerle buluşacak. Albüm ülkemizdeki müzik marketlerde 9 Ocak'ta yerini alacak.

Nerdesin Firuze
Özcan Deniz, Haluk Bilginer ve Demet Akbağ gibi oyuncuların başrolünü paylaştığı film, soundtrack albümünde de usta şarkıcıları bir araya getirmiş. Albümde, Özcan Deniz başta olmak üzere Müslüm Gürses, Emre Altuğ, Özlem Tekin gibi sanatçıların şarkıları var. Film Şubat ayında gösterime girecek. Albümü Ocak sonu müzik marketlerde.

Vizontele-Tuuba
Tuba Ünsal, Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ'ın başrollerini paylaştığı Vizontele filminin ikincisi olan ve 23 Ocak'ta vizyona girecek Vizontele Tuuba filminin müzikleri 'Kardeş Türküler'e ait. Filmin müzikleri soundtrack olarak 14 Ocak'ta Kalan Müzik tarafından piyasaya çıkarılacak. Film şarkılarıyla da konuşturacak.

Haberin Devamı