Gazete Vatan Logo

Yerli elektriklide 1.5 milyar eurodan aşağısı kurtarmaz!

Yerli elektriklide 1.5 milyar eurodan aşağısı kurtarmaz!

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye’nin yerli otomobilde fosil yakıtlıyı bırakıp elektrikliye odaklanması gerektiğini söyledi. Fosil yakıtlı araçların üretiminde 70 yıllık gecikmenin Türkiye’yi montaj ekonomisine soktuğunu anlatan Aybar, şu an elektrik motorlu araç teknolojisinin üretimini başaran bir ülke haline geldiklerini ifade etti.

Otomotivde önemli bir üretim üssü olan Türkiye’nin dünya için kaliteli ve verimli ürünler yapabileceğini gösterdiğine işaret eden Aybar, şöyle konuştu:

“Bu kadar yüksek oranda bir üretim kalitesini elde etmişsek bizim araç yapmakta bir sıkıntımız yok. Sıkıntımız nereye satacağımızda. Çünkü şu anda dünyadaki tüm pazarların yüzde 75’ini 10 marka elinde tutuyor. Gelişmekte olan ülkelerden çıkan yüzlerce irili ufaklı marka var. Bunlar yapılan anketlerde görünüyor ki gelişmiş ülkelerin pazarlarında sadece yüzde 2 yer alabilecek. Satışınızı yapamazsanız zaten markanın yaşaması mümkün değil. Bir otomobilin, tasarımından üretim hattı ve satış şebekesine kadar tüm maliyetleri ortalama 1-1.5 milyar eurodan aşağı çıkmıyor. O zaman çıkaracağınız aracın satışını öyle bir rakamda yapacaksınız ki kendini döndürebilsin.”

Haberin Devamı