Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Yeriniz yurdunuz bursunuz hazır

Yeditepe Üniversitesi’nde başarılı öğrencilerin yeri, yurdu ve bursu hazır...

Yeditepe Üniversitesi üniversite sınavlarında başarılı olan öğrencileri; yurt dışında yüksek lisans eğitimi, ücretsiz konaklama ve başarı oranlarına göre farklı miktarlarda bursla ödüllendiriyor.
Burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrencilerin bursları öğrenim süresi sonuna kadar disiplin cezası almadıkları taktirde hiçbir şekilde kesilmiyor...


Yerleştirildiği programın puan türünde Hazırlık sınıfı ve normal öğretim süresi boyunca 8 ay süreyle ilk 100’e giren öğrencilere ayda 1 000,00 TL,ilk 500’e girenlere ayda 750,00 TL, ilk 1000’e girenlere ayda 500,00 TL,ilk 2000’e girenlere ayda 250,00 TL, ilk 5000’e girenlere ayda 100,00 TL burs veriliyor.

Detaylar için tıklayın!

Başarılı öğrencilerin yurtları hazır...

Bu desteklerin yanı sıra yerleştiği puan türünde ilk 5000’e, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi’ne ilk 10.000, Mühendislik – Mimarlık Fakültesinin herhangi bir programına ilk 15.000 içine girip yerleşen öğrencilere ücretsiz yurtta kalma, yurt hakkını kullanmak istemeyen öğrencilere ücretsiz ulaşım olanağı sağlanıyor. Ayrıca bu öğrenciler üniversitenin sosyal tesislerindeki spor olanaklarından ücretsiz yararlanabiliyor.

İlk 10.000’e girenlere de cazip olanaklar var...

Bu olanaklara ilave olarak, ilgili puan türünde ilk 10.000’e girip yerleşen öğrencilere üniversitenin protokol imzaladığı Amerika, Kanada ve Avrupa üniversitelerindeki öğrenci uluslararası değişim programlarına öncelikli olarak bir yarıyıl katılım imkanı tanınıyor. Ayrıca öğrenciler yerleştiği programın birinci, ikinci veya üçüncüsü olarak mezun olursa üniversitenin lisansüstü programlarında burslu okuma imkânı elde ediyor.

Hukuk Fakültesinin başarı burslu kontenjanına yerleştirilen ilk 3 öğrenciye, bu olanakların yanı sıra, kabul koşullarını sağlamaları halinde, Brüksel’de yüksek lisans (LL.M) yapma imkânı sağlanıyor.

Üniversiteye yerleşmiş öğrenciler de bursla ödüllendiriliyor...

Yeditepe Üniversitesine yerleşip en az bir öğretim yılı kayıtlı olduğu programa devam eden ve bu süre sonunda genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,00 olanlar için de cazip imkanlar var. Bu öğrenciler bir yarıyılın alınması gereken tüm derslerini alır ve yıl esası uygulanan programlarda bütünlemeye kalmaksızın ilgili yarıyılda sınıflarında dönem birincisi olurlarsa bir sonraki eğitim yılı ücretinin % 75’ini burs olarak veriliyor. Dönem ikincisi olanlara % 50’si, dönem üçüncülerine de yüzde 25 burs veriliyor.

Sporda başarılı olanlar da destekleniyor...

Spor bursu, Rektörlükçe oluşturulan Spor Komisyonu tarafından Yürütme Kurulunun uygun bulduğu alanlarda üniversite spor takımlarına kabul edilen ve ilgi duyulan ferdi sporda üniversite adına milli yarışlara katılan öğrencilere tanınıyor. Öğrencilere kayıt oldukları eğitim-öğretim dönemine ilişkin ücretin % 50’si oranında burs veriliyor. Burs süresi Yabancı Dil Hazırlık Okulu süresini de kapsıyor.

Detaylar için tıklayın!

Haberin Devamı