Gazete Vatan Logo

Yerin dibine girmiş!

Devlet, sahte mazotla suçlanan ikiliye güvendi, 'yer yok' deyip tanklarını teslim etti, olanlar oldu

Devlet, sahte mazotla suçlanan ikiliye güvendi, 'yer yok' deyip tanklarını teslim etti. Şahıslar, bu kez mazot tanklarını yerin 10 metre altına gömdü, satış sürdü. Durum, polisin inadıyla ortaya çıktı. 6 günlük kazıda 400 bin litrelik 4 tanka ulaşıldı...

Tokat Emniyeti KOM ekiplerinden uzun süre konuşulacak operasyon...

- KAÇAKÇIYA EMANET EDİLİRSE: Polis, Reşadiye'de bir akaryakıt istasyonunun önünde uzun kamyon ve TIR kuyruklarının oluşması ve ihbarlar üzerine harekete geçti. İstasyondan akaryakıt alan kamyonlar 14 km uzaklıkta durduruldu. Kamyoncu kılığında şoförlerle konuşan polis, istasyonda kaçak mazot satıldığını öğrendi. 23 Nisan'da operasyon düzenlendi, 100 bin litrelik tank bulundu. Tanka içindeki 65 ton kaçak akaryakıtla birlikte el konuldu. Gözaltına alınan iki kişi serbest kaldı. El konulan tank da yer yokluğu nedeniyle 'yediemin' olarak istasyon sahiplerine verildi.

- BİZ YAPAR MIYIZ HİÇ?: Ancak polis, satışına devam edildiği bilgisine ulaştı. İstasyon sahipleri B.A ve A. P.'ye ikinci operasyon düzenlendi. B.A, 'Daha yeni yakalandık, hiç yaparmıyız' diye kendini savundu. 45 polislik özel ekip ise istasyon çevresinde inceleme başlattı. Akaryakıt pompalarına gelen hortumlar takip edilirken 2 yasal tankın bağlı olduğu başka borular bulundu. Polis büyük üç iş makinası ile bir dev vinç kiraladı, 6 gün sürece kazı başladı. Sonunda istasyonun arka tarafında, yerin 10 metre altına zulalanmış 400 bin litrelik 4 tank bulundu. Biri yediemin olarak istasyona bırakılan tank.

Litresi 3.5'tan 2 milyon lira!

Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, İran yolu güzergahındaki istasyonda solvent ve motor yağından elde edilen kaçak akaryakıt litresi 3.5 liradan satılmış. Satıştan 2 milyon lira elde edildiği iddia ediliyor. B.A ve A.P. tutuksuz yargılanacak. Öte yandan iki ismin kazıda çalışacak vinç operatörünü 'gelme' diye tehdit ettiği, polis koruma teminatı verince çalışmaların da başladığı öğrenildi.

NATO Boru Hattı'ndan da yakıt çalmışlar

İstanbul’da NATO boru hattından yakıt çalarak piyasaya sürdükleri öne sürülen 37 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarına da yakıt sevk eden NATO boru hattını Sultanbeyli ile Çatalca arasında 8 ayrı noktadan delerek jet yakıtı çaldıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, eş zamanlı olarak 50 ayrı adrese düzenlenen ve suç örgütü elebaşıları olduğu öne sürülen Fikret A. (48) ile Hasan Tahsin S'nin de (51) aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin NATO boru hattından çaldıkları jet yakıtını, 10 numara motor yağı ile kalınlaştırarak mazot haline getirdikleri ve bu yakıtı kamyon, tır ve otobüslere piyasa değerinin altında sattıkları belirlendi.

Operasyonda, yakıt satışında kullanılan ve başka iş yerlerine kayıtlı 20 POS makinesi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı