Gazete Vatan Logo

Yerhov, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır’ı ziyaret etti

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı’na seçilen Volkan Bozkır’ı ziyaret etti

Yerhov, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır’ı ziyaret etti

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, ile Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov görüşmeleri yaklaşık yarım saat sürdü. Bozkır, Büyükelçi Yerhov ile gündemdeki konuları görüştüklerini ve silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u andıklarını söyledi. Bozkır, “Kendisinin bende çok özel anıları vardır. Rus diplomasisi için, Türkiye için, gerçekten hepimizin çok üzüldüğü bir kayıptır” dedi.

Bozkır, Büyükelçi Yerhov'un, Rusya Duması ve Rusya Devlet Konseyi dışişleri komisyonu başkanlarının mektubunu kendisine ilettiğini bildirdi. Rus mevkidaşlarını 2018 yılının ilk döneminde Türkiye'de ağırlayacağını, Türkiye ve Rusya ilişkilerini geliştirmek için çalışmalar yapacaklarını anlatan Bozkır, Rusya'dan gelecek siyasileri TBMM'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağını ifade etti.

BOZKIR: YERHOV'I OCAK AYINDA ZİYARET EDECEĞİM

Bozkır, görüşmede Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin nasıl geliştirileceğini de konuştuklarını vurgulayarak, Büyükelçi Yerhov’ı Ocak ayında ziyaret edeceğini de belirtti. Yeni yıl öncesi bu ziyareti gerçekleştirdiği için Yerhov’a teşekkür eden Bozkır, “Sık sık buluşacağımız için de ayrıca bir memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rusya Büyükelçisi Yerhov da Bozkır'ın samimi bir Rus dostu olduğunu vurgulayarak, Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanlığı görevini yürüten Bozkır'ın iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol üstlendiğini kaydetti. Yerhov, Rusya ve Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için belirlenen hedeflere ulaşmak için ortak çalışmalara büyük bir hevesle devam edeceklerini bildirdi.