Gazete Vatan Logo

Yerel seçimde ittifak yapmayacağız

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Belediyeciliği biz biliriz. Bu nedenle gündemimizde ittifak yok. ‘Yarım ağızla söyledi’ diyorlar. Dudaklarımı okuyun, gündemimizde kesinlikle ittifak yok” dedi

Yerel seçimde ittifak yapmayacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Öztrak, özetle şunları kaydetti:

ENDONEZYA’DAN ZENGİN MİYİZ?: Yeni Sanayi Bakanımız Arjantin’de toplantıya katılıyor. Dönerken bir bakıyor Endonezyalı mevkidaşı, tarifeli uçakla dönüyor. Ama bakanda devletin tahsis ettiği özel uçak var. Bakan, Endonezyalı bakanının bu haline üzülüyor, alıyor uçağıyla İstanbul’a kadar getiriyor. Biz çok mu zenginiz?

O DOLARLARI KİM ALDI?: Halk Bankası’nda, dövizde müthiş tenzilat yapıldı. Bu sürede yapılan işlemlerin büyüklüğü 4,6 milyon dolar. BDDK, BTK uzmanları inceleme yapmışlar. Bu yetmez, bu konu bağımsız denetçilere de inceletilmeli. Kim bu fiyattan döviz aldı?

KONTROL EDİN: Şarbon hastalığı meselesi. Türkiye, ABD’nin ardından dünyanın en fazla sığır ithal eden ikinci ülkesi. Hiç olmazsa ithal ederken doğru kontrol etsinler.

İTTİFAK YOK: Cumhur cephesinin ne yapacağını bilemiyorum. CHP olarak bizim iddiamız var. Diyoruz ki, belediyeciliği biz biliriz. Bu nedenle biz bu seçimlere, tabanda mutabakatı sağlayacak, diğer partilere oy vermiş seçmenlerin de oyunu alabilecek, en yüksek oyu alacak halkın belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum ‘yarım ağızla söyledi’ diyorlar. Basın mensupları dudaklarımı okusun, gündemimizde kesinlikle ittifak yok. ‘Şunlar bunlar ittifak yapacak.’ Bunların hepsi yerel yönetimlerde yaklaşan CHP iktidarının korkusuna kapılmış olan seslerdir. Seçmeni birleştirecek halkın adayları ile yürüyeceğiz.

Haberin Devamı