Gazete Vatan Logo

Yerçekimine kafa tutan dansçılar

Dünyanın en önemli break dansçılarının yarıştığı RedBull BC OneCypher’ın dünya finalini Amsterdam’da 3 bine yakın kişi izledi.

Yerçekimine kafa tutan dansçılar

Dünyanın en prestijli teke tek break dans yarışması RedBull BC OneCypher’ın dünya finali Amsterdam Westergasfabriek’de gerçekleşti. 3 bine yakın kişinin alanda, alanda bulunamayan takipçilerin ise redbull.tv’den izlediği yarışmada 15 b-boy ve 1 b-girl yarıştı. 28 yaşındaki Hollandalı Manny’nin şampiyon olduğu yarışmada “The Ruggeds” isimli ekip de 10 dakikalık görkemli bir dans gösterisi yaptı.

RedBull BC One 2017 Dünya Şampiyonu Menno Van Gorp

1989 yılında Hollanda’da doğan Menno Vawn Gorp, breakdansa 2001 yılında başladı o günden bugüne de dans ediyor. Hayatını gösterilerde çalışarak, breakdans yarışmalarında jüri üyeliği yaparak ve atölye çalışmalarında öğretmenlik yaparak kazanıyor. Menno’ya göre iyi bir breakdansçı olmak, stil, karakter ve özgünlük açısından eksiksiz olmayı gerektiriyor. Menno “Bir mücadeleyi kazanmak istiyorsanız, her şeyinizi vermeniz gerekiyor. Ritme uygun dans etmeniz, özgün olmanız, serbest dans edebilmeniz ve doğru tavra sahip olmanız gerekiyor. Sahnede çıktıktan sonra sahnenin bana ait olduğunu hissediyorum. Günlük yaşantımda çok rahat birisiyimdir fakat ne zaman dans etsem içimden hep en iyisi çıkar. Rakiplerime çok saygı duyarım fakat mücadeleler birer savaştır” diyor.

Haberin Devamı

Teke tek gerçekleştirilen en prestijli yarışma

1970’lerde New York’tan yükselen hip hop kültürünün dans ayağı olan b-boying tüm dünyaya yayıldı. Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya’da birçok breakdans ekibi kuruldu, yarışmalar düzenlendi. 2004’te İsviçre Biel’de düzenlenen Red Bull BC One ile ilk kez uluslararası boyuta taşındı. Küresel bir Hip-Hop etkinliği olarak dans, müzik, sanat ve tarzları birleştiren, tv ve çevrimiçi ortamlarda milyonlar tarafından takip edilen RedBull BC One, teke tek gerçekleştirilen en prestijli break dans yarışması.

Türkiye Cyhper Şampiyonu Jester

Bu yıl Mayıs ayında Volkswagen Arena’da gerçekleşen RedBull BC OneCamp’ta b-boyların yarıştığı Cypher yarışlarında birinci olarak Dünya Finali’ne katılmaya hak kazanan Jester, Amsterdam’da RedBull BC One Dünya Finali’nde ülkemizi temsil etti.

Haberin Devamı

Breakdansın tarihi

Dans, ilk başlarda gençlerin ve gettolarda yaşayan grupların bölgelerini belirlemek ile ilgili sorunları çözmede kullandıkları bir araçtı. Yaratıcı ve zor derecede karışık hareketler sergileyen grup kapışmayı kazanır ve mekânın sahibi olurlardu. Fakat medyanın gösterdiği ilgi ile breakdans kısa sürede popüler kültürün vazgeçilmez bir nesnesi halini aldı. Sokaklarda mekânları için dans eden gençler artık kliplerde veya filmlerde rol kapmaya çalışan insanlar oldular.