Gazete Vatan Logo

Yer gök feryat!

Yer gök feryat!

PKK saldırılarında şehit olan dört asker dün son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin ardından Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakarken, akanan kanın durması istendi.

‘Ne olur, ateşi durdurun...’
Şırnak Uludere’de, askerlerin yol güvenliği aldığı sırada yola döşenen mayının patlaması ve hemen ardından da PKK’lıların uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Er Abdülkadir Pektaş ise İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Diyarbakırlı olan ancak ailesiyle İzmir’de yaşayan 21 yaşındaki Abdülkadir Pektaş’ın terhisine 10 gün kalmıştı. Bostanlı Beşikcioğlu Camisi’ndeki töreninde şehit askerin babası Celal Pektaş, annesi Maile Pektaş ile kardeşleri Uğur Pektaş, Hakan Pektaş, Orhan Pektaş ile Gurbet Pektaş’ı, AB Bakanı Volkan Bozkır, İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP milletvekilleriyle, askerler yalnız bırakmadı. AB Bakanı Volkan Bozkır’ın aileye taziyelerini sunduğu sırada anne Maile Pektaş, “Ben de Diyarbakırlıyım, Kürdüm. Bu anneler niye ağlıyor? Bir sinek bile öldürmedim. Bunlar ne yapmaya çalışıyor” dedi. Abla Gurbet Pektaş, AB Bakanı Volkan Bozkır’a “Ne olur bu ateşi durdurun artık” dedi. Cenaze töreni sırasında, ağabeyleri de kardeşlerinin tabutuna kapanıp ağladı. Cenaze aracı geçerken şehit askerin annesi el salladı, bir kardeşi de onu asker selamıyla uğurladı.
‘Bu kan ne zaman duracak’

Haberin Devamı

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan 20 yaşındaki Abdulhalit Araz’ın Van’daki baba evine ateş düştü. Mahallede Kürtçe ağıtlar yükselirken, dayı İzzettin Şenli, “Bu kan ne zamana kadar dökülecek. Bu kan ne zaman duracak. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz eğer Türkiye vatandaşı değilsek, bizi buralardan sürgün etsinler. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Zamanında atalarımız Çanakkale’de savaşmadı mı? şehit düşmedi mi? Bu savaş artık dursun” dedi.
Kuzeni de asker oldu
Şenli, şehidin kuzeni Yunus Şenli’nin de vatani görevini yapmak üzere dün Burdur’a gittiğini bildirerek, “Aynı gün bir yeğenimizi askere yolladık, bir yeğenimizin de şehit olduğu haberini aldık. Bu acıya yürek nasıl dayansın?” dedi.
‘Ciğerimiz yanıyor’
Şehit Araz için Ali Paşa Mahallesi’ndeki Yukarı Norşin Cami’nde cenaze namazı kılındı. Cenazenin alınmasının ardından bir grup ’Barış istiyoruz’, başka bir grup da ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Şehidin amcası Ferzende Eker de Bakan Mehdi Eker’e sarılarak, “Ciğerimiz yanıyor sayın Bakanım. İnsanın yüreği yanıyor. Anlayın bizi. Bizim acımız çok büyük” derken, babası da Kürtçe, “Senin cenaze törenine mi gelecektim? Ben sana kurban olayım oğlum” diye ağıtlar yaktı.
Son veda...
Şırnak’ta PKK’nın yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş 36 yaşındaki Mehmet Acar’ın cenazesi memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kadirli Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınan şehit uzman çavuş Mehmet Acar’ın cenazesi İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Beş dakika daha...
Törende şehidin eşi Elif, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Kendisini tabuttan ayırmaya çalışanlara da, “Lütfen müsaade edin eşime 5 dakika daha sarılayım” diye yalvardı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı omuzlara alınıp mezarlığa götürülürken eşi Elif baygınlık geçirdi. Şehit eşine sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar, cenaze aracıyla götürüldüğü Asri Mezarlıktaki Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

Haberin Devamı