Gazete Vatan Logo

Yer gök desen

Kış modasında siyah beyaz ağırlıklı olarak, grafikler, geometrik, çizgiler ve ekose desenleri öne çıkarak modern ve iddialı parçalar ile etkileyici bir görüntü oluşturuyor

Yer gök desen

Yenilenen moda trendleri mevsimlere göre renk ve desen farklılıkları ile de oldukça dikkat çekici. 2017 kış modası desenleri öncelikle siyah beyaz ağırlıklı olarak, grafik desenler, geometrik, çizgi desenleri ve ekose desenleri ile modern ve iddialı parçalar da etkileyici bir görüntü oluşturuyor. Baskılı tropikal desenler ve hayvan desenleri kış sezonuna sıcaklık ve estetik kazandıran son derece etkileyici bir çeşitlilik sunuyor. Böylece sezon modası canlı renklerle hayvan desenlerini, geometrik çizgileri, tropical esintileri ve ekoseleri geri getirdi. Sezon modasının anahtar desenleri arasında damalı desenleri örgü desenleri geçen yıla göre bir adım önde.

Çiçek desenleri

Sonbaharın öne çıkan ilk trendi kuşkusuz çiçek desenleri. İç mimar elinden çıkmış döşeme kumaşları andırsalar da çiçek desenli elbise, takım ve maxi etekler sezonun favori parçalarından. Çiçeklerle yaratılan feminen dış görünüm sonbahara, ilkbahar etkisi katıyor.

Baskılı tropikal desenler ve hayvan desenleri kışa sıcaklık ve estetik kazandıran bir çeşitlilik sunuyor.

Haberin Devamı

Doğaya dönüş

Hayvan desenleri yine revaçta. Zebra deseni revaçta. Şehir silueti, dijital baskılar güncel baskılar arasında yer aldı bu sene. Şehir silueti görünümlü siyah beyaz baskılar özellikle abstract desenleri nedeniyle şehirli, konsantre bir yetki yaratıyor. Leopar deseninden resimlerine kadar pek çok yere kediler hakim diyebiliriz. Eğer zaten bir leopar desen severseniz doya doya giyebilirsiniz bu sezon. Diğer yandan kedi resimli elbiseler, etekler ve hatta kedi kolyeler ile aksesuarlar bu akıma kapılmış gibi görünüyor. Nispeten masum ve küçük kedilerden jaguar, kaplan gibi yırtıcı kedileri kullanan markaları da görümek mümkün ki bunun başını Gucci ve Cavalli çekiyor.

Kış çizgileri

Ekoseler ve çizgiler yerini birden çok çizgi kombinasyonlarına bırakıyor. Özellikle çizgileri kalın kazaklar, ya da kalın trikolarda görmeniz mümkün. Bir kadının dolabının olmazsa olmazıdır çizgi desenli kıyafetler. Çünkü hem vücut proposiyonunuzu dengelemek için kullanabilirsiniz hem de modası asla geçmez. Modası geçmez ama trendler ile beraber biraz şekil değiştirebilir. Alışılagelmiş olduğumuz düz ve ince çizgiler yani Breton yerini 2017 kış trendlerinde daha kalın, renkli, asimetrik, inceli kalınlı çizgiler alacak. Tüm bunlara Max Mara, Joseph, Altuzarra, Salvatore Ferragamo, Fendi 2016/2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonlarında rastlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pinup etkisi

Sezonun en öne çıkan modalarından bir tanesi de renkli kalpler, yıldız, kelebek gibi desenlerin geometrik desenlerle bir araya gelerek yarattıkları karmaşa umut dolu bir izlenim veriyor.